Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoe Sugg

Cura na netu nakon prekida

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Pongrac
  • 11/2017.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789533135762
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Na početku nove školske godine Penny je opet sama, ali odlučna suočiti se sa svijetom i svojim strahovima korak po korak, iz dana u dan. Svi joj prijatelji govore da bi trebala nastaviti živjeti, preboliti Nou. No to nije nimalo lako kad je svaki čas netko upita gdje je on nestao nakon što je napustio svjetsku turneju. Noah se nije javio nikome, čaki ni Penny, čak ni svojoj baki i sestri. No Penny je pronašla način kako da si misli odvuče s Noe – mnogo fotografira i nakon što je dobila stipendiju kod jednog od najboljih fotografa i ondje mnogo naučila, razmišlja kako da u fotografijama izrazi svoju osobnost.

Tu su i njezini stari i novi prijatelji. Elliotu je potrebnija nego ikad, roditelji mu se stalno svađaju i on to silno teško podnosi, blizanke Kira i Amara velika su joj potpora, a pokušava pomoći i prekrasnoj novoj prijateljici Posey – kad ona zapjeva, svi zadivljeni zastaju, ali Posey pati od zastrašujuće treme i pred publikom se potpuno paralizira. Megan, još uvijek egocentrična, ali povremeno velikodušna i pažljiva, pohađa elitnu umjetničku školu u Londonu i kad je Penny ondje posjeti, upoznaje nevjerojatno zgodnog i šarmantnog Škota Calluma koji se također bavi fotografijom. Hoće li druženje s Callumom pomoći Penny da preboli Nou, hoće li ga moći zaboraviti u romantičnom dvorcu u Škotskoj gdje njezina mama zajedno s Noinom bakom Sadie Lee radi na vjenčanju, a Callum je zaljubljeno gleda?

Ovo je posljednji nastavak serije koja je obarala sve rekorde. U početku je autorica namjeravala napisati dva nastavka, ali je serija postala toliko popularna da su čitatelji tražili i treći. Izuzetno zabavan, pun neočekivanih obrata i pravih prijateljstava i ovaj nastavak govori i o problemima s kojima se tinejdžeri suočavaju: anksioznost, razvodi roditelja, zaljubljivanja, prevare... Zoe Sugg s punim je pravom spisateljica koju tinejdžeri obožavaju.

Zoe Sugg jedna je od najutjecajnijih osoba svoje generacije u svijetu, cijenjena spisateljica i osoba koja može doprijeti do golemog broja čitatelja, stoga u suradnji s britanskim lancem knjižara WHS Smith vodi knjižni klub. „Uz pisanje, moja je velika strast čitanje. U djetinjstvu sam bila pravi knjiški moljac, a i danas sam, iako mnogo vremena provodim online i buljeći u ekran, rijetko mi što pričinja toliko zadovoljstva kao odabir nove knjige i potpuno se u njoj izgubim.“ kaže Zoella, koja je ovaj klub pokrenula kako bi njoj drage knjige dobile istaknuto mjesto te kako bi sa svojim obožavateljima podijelila svoju strast i s njima pričala o knjigama koje voli.

Ova kraljica cyberspacea poznatija kao Zoella, pretvara u zlato sve što takne. Ona je najprodavanija autorica na YouTubeu u svijetu. Njezine vlogove redovito prati više od 16 milijuna ljudi. Ima 26 godina, objavljuje vlogove od 2009., a 2012. je dala otkaz u online trgovini modom New Look kako bi se potpuno posvetila vloganju.

Teme su joj svakodnevni život, moda, šminka, kućni ljubimci, a postovi su joj vrlo osobni, simpatični i iskreni. Dobila je mnogo nagrada za svoja videa, zarađuje milijune, a lansirala je i liniju kozmetičkih proizvoda Zoella Beauty. Njezina knjiga "Cura na netu" najbrže je prodavana knjiga svih vremena u prvom tjednu te bila na vrhovima lista najprodavanijih naslova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –