Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
E. L. James

Grey

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Tamara Kunić
  • 09/2015.
  • 505 str., meki uvez
  • ISBN 9789537213848
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Upoznajte svijet Pedeset nijansi iz perspektive Christiana Greya! Prateći njegove misli, razmišljanja i snove, E. L. James nudi potpuno novi pogled na ljubavnu priču koja je obuzela milijune čitatelja diljem svijeta.

Christian Grey apsolutni je gospodar svog života; njegov svijet je uredan, discipliniran, ali i potpuno prazan, sve do trenutka dok mu u ured, i život, doslovce ne upadne mlada Anastasia Steele. Iako se trudi kontrolirati i tom događaju ne pridavati puno pažnje, Christian se zatekne uvučen u vrtlog emocija koje ni sam nije u stanju razumjeti.

Ali... Ne može im ni odolijeti.

Za razliku od svih prijašnjih žena u njegovom životu, stidljiva i povučena Anastasia uspijeva prodrijeti do njegovog ledenog i napaćenog srca. No, može li ta plaha djevojka rastjerati demone iz njegove prošlosti, demone koji ga progone svake večeri? I kako će reagirati na njegove mračne seksualne želje, opsesivnu potrebu za dominacijom i duboku mržnju prema samome sebi?

Za svemogućeg Greya to postaje pitanje opstanka.

***

E. L. James, pravim imenom Erika Leonard, odnosno rođena kao Erika Mitchell, britanska je spisateljica rođena 1963. godine koja se proslavila bestselerom "Pedeset nijansi sive", erotskim romanom u kojem se mlada studentica Anastasia Steele i karizmatični tajkun Christian Grey upuštaju u sado-mazo vezu.

E. L. James karijeru spisateljica započela je pišući tzv. fan fiction (pod pseudonimom Snowqueens Icedragon), vrstu proze koju na internetu objavljuju obožavatelji pojedinih romana i filmova i to tako da poznatu priču poznatog autora izmijene prema vlastitom ukusu. E. L. James je "nadopisivala" sagu "Sumrak", dodajući likovima Stephenie Meyer seksualna iskustva kojih u originalu gotovo da nema. S vremenom je njezin fan fiction prerastao u "Pedeset nijansi sive", no zbog zaštite intelektualnih prava morala je promijeniti imena likova i radnju.

E. L. James, priznala je, bila je šokirana uspjehom "Pedeset nijansi sive", a medijima je objasnila kako je u romanu naprosto pisala o svojim seksualnim maštarijama. Roman je postao toliko popularan da je pokrenuo i novi književni žanr koji nazivaju "porno za mame", s obzirom da je autoričina čitateljska publika uglavnom sastavljena od iskusnijih žena. Erika je radila na televiziji, živi u zapadnom Londonu, a već je 20 godina u braku s scenaristom i redateljem Niallom Leonardom, s kojim ima dva sina. Njezin najnoviji uradak je "Grey - Pedeset nijansi sive kroz oči Christiana Greya".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Grey - E.L. James –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –