Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirjana Matea Kovač Nina Sirković

Strategije rješavanja poteškoća u komunikaciji na stranom jeziku

  • Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
  • 07/2015.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789531693127
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Strategije rješavanja poteškoća u komunikaciji na stranom jeziku" autorica Mirjane Matee Kovač i Nine Sirković bavi se strategijama rješavanja teškoća u komunikaciji na stranom jeziku.

Na našem jezičnom području nema sličnog pregleda suvremenih teorijskih saznanja o govornoj komunikaciji uopće i komunikaciji u elektronskim medijima, a posebno teškoćama u komunikaciji na stranom jeziku. Autorice nas upućuju u suvremene tendencije u ovom području i na originalan način povezuju znanstvene spoznaje sa strategijama rješavanja poteškoća u komunikaciji na stranom jeziku.

Istraživači komunikacijskih strategija potvrdili su da formalno podučavanje strategija u stranom jeziku pridonosi općoj govornikovoj fluentnosti te da mu treba posvetiti više vremena jer se u govornika stranoga jezika javlja osjećaj sigurnosti koji mu omogućuje manevriranje u komunikacijski zahtjevnim ili problematičnim situacijama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –