Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William P. Young

Eva

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Ela Varošanec
  • 05/2016.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533038889
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Novi roman autora Kolibe, svjetskog bestselera prodanog u više od 25 milijuna primjeraka.
 
Kada se glomazni brodski kontejner nasuče na otoku između onog svijeta i našeg, John Sakupljač u njemu pronalazi mladu ženu, ranjenu, smrznutu i jedva živu. Uz pomoć Vidara i Učenjaka, John prati njezin oporavak. Uskoro otkrivaju da ju njezin genetski kod povezuje sa svim poznatim ljudskim rasama. Ona je djevojka čiji je dolazak proreknut i nitko ne može pretpostaviti što znači činjenica da je preživjela. Nitko osim Eve, Majke Života, koja poziva svoju kći da svjedoči istini o svojoj priči, koja je, istovremeno, istina o svima nama.

"Eva" je hrabro istraživanje priče o Stvaranju. Priča vjerna originalnim tekstovima i stoljećima proučavanja, ali prožeta otkrićima koja pozivaju na promišljanje o tradicionalnim zabludama o tome tko smo i tko nas je stvorio. Dok je "Koliba" senzibilizirala čitatelje za sasvim osobno, i religijskim dogmama nesputano razumijevanje Boga, "Eva" će nas osloboditi pogrešnih tumačenja koja su kvarila ljudske odnose još od doba Rajskog vrta.

"Eva" nudi i novu, osvježavajuću perspektivu jednakosti muškarca i žene u kontekstu naših početaka, pomažući nam da se vidimo onakvima kakvima nas vidi naš Stvoritelj: potpunima, jedinstvenima, a ne sputanima pravilima i granicama kulture.

William Paul Young, autor međunarodno uspješnog romana "Koliba", uspješnice s prvog mjesta top liste New York Timesa, rođen je u Kanadi i odgojen u plemenu urođenika u planinskom dijelu bivše Nizozemske Nove Gvineje, gdje su mu roditelji bili misionari. Kao dijete i mladić pretrpio je veliki gubitak, a sada sa svojom obitelji na Sjeverozapadu Pacifika uživa u „svekolikoj milosti“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Kritika • 17.02.2020.

Amos Oz : Fima

– Pretraži sve knjige –