Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William P. Young

Laži o Bogu u koje vjerujemo

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Sanja Ščibajlo
  • 07/2018.
  • 208 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551920
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

William Paul Young, koji je svoju uspješnicu "Koliba" prodao u više od 20 milijuna primjeraka i čiji su se romani "Prekretnica" i "Eva" našli na popisu uspješnica New York Timesa, sada nam nudi nova i duboka promišljanja o Bogu koja su u knjizi izložena poput razgovora s bliskom osobom. Dijeleći s nama osobne anegdote i sućut koju su čitatelji mogli osjetiti u liku "Staroga", portretiranoga u "Kolibi", Paul potiče čitatelje da iznova razmisle o svim važnim pitanjima kao što su grijeh, religija, pakao, politika, identitet, stvaranje, ljudska prava – i pomaže nam da otkrijemo duboku i vjernu Božju ljubav koja trpi i podnosi sve.

Autor je često nazivan heretikom zbog načina na koji portretira Božju ljubav u svojim knjigama. U knjizi 'Laži o Bogu u koje vjerujemo' William P. Young navodi 28 uobičajenih stvari koje ljudi misle o Bogu te smatra kako su to laži koje nas sprječavaju od stvaranja prave i potpune veze. Neke od tih laži su: Bog je dobar, a mi nismo. Moramo se spasiti. Pakao je odvojenost od Boga. Nisu svi djeca Božja. Grijeh nas odvaja od Boga. Bog je razočaran čovjekom.


"Većina kršćana, kao i većina biblijskih učenjaka, istinski želi biti vjerna Svetomu pismu. No drugo je pitanje što čini tu vjernost i kako je postići. Što znači ispravno čitati Bibliju? Na temelju čega zaključujemo da je netko čita na ispravan način? (…) Pa ipak činjenica je da svi mi u način na koji čitamo Sveto pismo unosimo predrasude svoje obitelji, svoju osobnu povijest i način na koji, po navici, razmišljamo. Baš kao što ne možemo čuti naglasak kojim govorimo, ne možemo ni jasno vidjeti svoje pretpostavke – pretpostavke koje oblikuju ono što vidimo i način na koji to gledamo.“

William Paul Young, autor međunarodno uspješnog romana "Koliba", uspješnice s prvog mjesta top liste New York Timesa, rođen je u Kanadi i odgojen u plemenu urođenika u planinskom dijelu bivše Nizozemske Nove Gvineje, gdje su mu roditelji bili misionari. Kao dijete i mladić pretrpio je veliki gubitak, a sada sa svojom obitelji na Sjeverozapadu Pacifika uživa u „svekolikoj milosti“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –