Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jo Nesbø (Nesbo)

Ponoćno sunce

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Iva Ušćumlić
  • 04/2016.
  • 253 str., meki uvez
  • ISBN 9789533490199
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Priča o muškarcu koji bježi od osvete, odbjeglom plaćeniku koji odlazi daleko iznad Arktičkoga kruga, gdje vječno sunce može potpuno izludjeti čovjeka.

Daje si ime Ulf - a to je ime dobro kao i bilo koje drugo - i jedino što traži jest mjesto na kojem ga neće pronaći jedan od najzloglasnijih narkobosova Osla: Ribar. Nekoć je radio kao Ribarov plaćenik, ali nakon što ga je izdao, Ulf postaje jedan od ljudi koje njegov bivši šef sada mora srediti, a to nije problem mafijašu čiji opasan stisak ne poznaje granice.

Kad Ulf siže s autobusa u Kasundu, na sjeveroistočnoj norveškoj granici, on vidi "ravan, monoton, dosadan okoliš… savršeno skrovište. Ili se barem tome može nadati."

Mještani - lokalni Laponac i sljedbenici posebno stroge švedske verzije Kršćanstva - naizgled prihvaćaju Ulfovo objašnjenje da je došao u lov, iako nema oružja, a sezona lova još nije počela. A udovica i njen znatiželjan, brbljav sin osiguravaju mu hranu, kolibu duboko u šumi i oružje - a njihovo društvo pokreče u njemu nešto što je davno zaboravio.

Ali izluđujuće čekanje na neizbježan trenutak dolaska Ribarovih ubojica - uz ponoćno sunce koje neprekidno svijetli i otkriva sve - tjera ga da se pita je li iskupljenje uopće moguće ili je, kako je oduvijek vjerovao, "nada prava kurva". 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –