Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jagoda Šimac

Gusarska kneginja : Roman o posljednjem omiškom gusaru

  • Nakladnik: Naklada Bošković
  • 11/2016.
  • 340 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532633672
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Radnja uzbudljivog romana "Gusarska kneginja" Jagode Šimac vodi nas u davno vrijeme krajem trinaestog stoljeća u Dalmaciju, kada se na moru, jednako kao i na kopnu, odigrava žestoka igra prijestolja s brojnim sudionicima u borbi za vlašću i suverenitetom. S jedne strane tu su opasni ali plemeniti kneževi Kačići, gusarski vladari mora koji kontroliraju područje od Bračkog kanala do Korčule, dok se s druge strane u zadarskom zaleđu nalaze kneževi bribirski i zakoniti hrvatski ban Pavao Šubić.

Borba za vlast odvija se ponajprije s dominantnom i uvijek osvajački raspoloženom Mletačkom republikom s brojnim duždevim namjesnicima, a nezamislive su igre bez Dubrovačke republike s brojnim mudrim diplomatskim poklisarima, i to sve u vrijeme dok se vranski templari, posljednji pripadnici tog redovničkog reda u Europi, odupiru progonima moćne Katoličke crkve.

No u ovom teškom i bremenitom vremenu (srećom) postoji i jedna žena s čudesnim moćima - rođena neželjena u strogo definiranom muškom svijetu vladara, s košuljicom, kako bi se zaštitila od vlastite majke, ona će biti presudna za ostvarivanje interesa hrvatskih vladara.


Živa radnja prepuna dinamičnih scena bitaka na moru, intrigantnih otkrivenja i preokreta, uvjerljivih i dojmljivih književnih junaka vrsno je isprepleteno klupko koje čitatelju daje autentičan i sasvim poseban povijesni, ljubavni i kriminalistički roman - sve u jednom.

Jagoda Šimac rođena je u Sinju 4. listopada 1962. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Sinju, a na Filozofskom fakultetu u Sarajevu diplomirala književnost i hrvatsko-srpski jezik, te stekla zvanje profesorice književnosti i jezika. Prije rata predavala je u gimnaziji i srednjoj strukovnoj školi u Modriči, Bosna i Hercegovina. Od 1995. godine živi u Švicarskoj.

Radila je kao prevoditeljica i knjižničarka. U međuvremenu je završila i poslijediplomski studij za informaciju i dokumentaciju u Luzernu. Zaposlena je u Sveučilišnoj knjižnici u Bernu, a piše u slobodno vrijeme.

Autorica je romana „Na međama najdaljnijim“ objavljenom u travnju 2012., „Iznad guste gore Gaj“ i „Mjesec na vodi“ objavljenih u srpnju 2013., „Krvavi ban“ objavljenog u prosincu 2014. te romana „Čekajući ljubav“ objavljenog u studenom 2015.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –