Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Barış Bıcakcı

Naš duboki očaj

  • Nakladnik: Hena com
  • 08/2017.
  • 216 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591781
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Naš duboki očaj" jednostavna je i topla priča koja plijeni odmjerenom dozom nježnosti i mudrosti. Dvojici sredovječnih cimera, Enderu i Četinu, događa se Nihal, djevojka koja im spletom nesretnih okolnosti ulazi u stan i poremeti njihov ustaljeni životni ritam, a u srcima napravi pravu zbrku. Sentimenti koje je izvukla iz njih zbunit će dvojicu dugogodišnjih prijatelja, baciti ih u najdublji očaj, ali i natjerati da preispitaju svoj odnos, vlastite unutarnje svjetove, svoje žudnje i tlapnje...

Barış Bıcakcı talentirani je i hvaljeni turski autor srednje generacije koji umije zaviriti u ljudsku dušu i iz tog kaosa izvući presudne trenutke za promišljanje važnih životnih pitanja. Ljubav, prijateljstvo i sve one sitnice koje život znače strune su u koje Bıcakcı udara sa suptilnim osjećajem za ritam i mjeru.

Bez velikih riječi i drame, autor svoje junake vodi kroz rukavce svakodnevice; s njima patimo i smijemo se, s njima nam je toplo oko srca, a njihov nas očaj dira kao da je naš vlastiti. I tako do samoga nadom i optimizmom ispunjenoga kraja.

Barış Bıcakcı (1966., Adana) diplomirani je inženjer, ali se nikad nije bavio strukom. Od 1969. živi u Ankari i bavi se pisanjem i prevođenjem. Objavio je nekoliko romana, a najpoznatiji i najprevođeniji mu je "Naš duboki očaj"(2004.), po kojem je 2011. godine snimljen istoimeni film.

Jedan je od najvećih talenata svoje generacije. Popularnost je stekao temama koje korespondiraju nepretencioznim stilom, duhovitošću i tematikom koja s lakoćom pronalazi put do srca čitatelja. Ostali romani su mu: "Herkes Herkesle Dostmuş Gibi" (2000.), "Veciz Sozler" (2002.), "Aramızdaki En Kısa Mesafe" (2003.),"Baharda Yine Geliriz" (2006.), "Bir Sure Yere Paralel Gittikten Sonra" (2008.) i "Sinek Isırıklarının Muellifi" (2011.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –