Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damir Radić

Milenijsko kino : Film na početku 21. stoljeća

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo filmskih kritičara
  • 02/2018.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789535745013
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Milenijsko kino" Damira Radića, zbirka je filmskih kritika pisanih za tjednik Nacional u razdoblju između 2004. i 2009. Iako ograničene na tek 3,5 do 4 kartice, kritike Tarantina, Eastwooda, Lucasa, Almodovara, Michaela Moorea, Anga Leeja, Lyncha, Todda Haynesa, Spielberga, Hanekea, i desetaka drugih najznačajnijih suvremenih autora/redatelja, čine se mnogo opsežnijima nego što uistinu jesu.

Gotovo svaka kritika Damira Radića, svaki prikaz, briketirani je portret autora ili kinematografije, prikaz trenda ili povijesnog stila, tematizacija umjetničkog, društvenog ili političkog fenomena.

Dragan Jurak

Damir Radić rođen je u Zagrebu, 1966. godine. Diplomirao je povijest i komparativnu književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Autor je knjige "Milenijsko kino – film na početku 21. stoljeća", suautor monografije "Ante Babaja". Dobitnik Nagrade "Vladimir Vuković" za filmsku kritiku. Piše i poeziju i prozu ("Lijepi i prokleti", "Pokopana tajna").

Nagrađivani i antologizirani pjesnik, te nagrađivani filmski autor (Grand prix Veliki Brcko na međunarodnom festivalu nijemog filma Pssst! za rad Izgubljena u čekanju, Posebna nagrada (zajedno sa Sanjom Ribičić Radić) na Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva za ostvarenje Mima i Marta – aktivistički ljubavni film, Specijalno priznanje na Pssst! festivalu i Treća nagrada na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva za film "Ništa se ne može vratiti").

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –