Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Owen Sheers

Vidio sam čovjeka

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Tatjana Radmilo
  • 11/2018.
  • 320 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592306
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Potraga za odvijačem zbog koje će uspješni pisac Michael Turner jednog lipanjskog poslijepodneva ući u kuću svojih bliskih susjeda Samanthe i Josha Nelson, promijenit će na neočekivan i potresan način živote svih njih. Nakon što mu tragedija prekine idilični život u Walesu sa suprugom Caroline, reporterkom za američku televiziju, Michael seli u London, u zgradu do obiteljske kuće Nelsonovih. Nelsonovi su četveročlana situirana i skladna obitelj koja će s posebnom pažnjom prigrliti gubitkom shrvanog Michaela. U njegov život uskoro će ući i izvjesni Daniel McCullen, pilot američkih zračnih snaga, koji mu je svojedobno život okrenuo naopačke. Uza sve to kuća Nelsonovih postat će poprište tragičnog događaja koji će na okolnosti iz Michaelova života baciti novo svjetlo i nagnati ga na životne i stvaralačke zaokrete.

"Vidio sam čovjeka" snažna je psihološka drama s brojnim i iznenadnim preokretima, u kojoj se smjenjuju mirni obiteljski odnosi i visokorizične protuterorističke akcije, duboko skrivene tajne i pismena priznanja, rane od neprežaljenih gubitaka te osjećaji krivnje. Punokrvnost ove proze leži u uvjerljivom i snažnom poniranju u mušku psihu obilježenu tragedijom, tugom i iskupljenjem. Sheersovo umijeće vrhunskog balansiranja psiholoških elemenata s napetim zapletima čini ovaj roman ne samo višeslojnom analizom ljudskih osjećaja već i misterioznom pričom koja se čita u dahu.

Ovo je majstorski skrojen triler koji ponire u dubine žalosti, tugovanja, želje i kajanja. Neizvjesnost koja se postepeno gradi prema kraju romana dobiva balast dubljih pitanja o odgovornosti i samostalnosti. - The Straits Times

Vidio sam čovjeka Sheersovo je najzrelije i najkoherentnije djelo dosad; napeti triler koji otvara pitanja bliskosti i otuđenja, krivnje i kajanja te ispituje prirodu priče i pripovijedanja. - The Guardian

Snažan moralni triler. Sheers vješto hrani čitatelja na kapaljku tajnama i lažima svojih likova, a sve vodi do centralnog, šokantnog trenutka otkrivenja. Kraj ovog romana zasebna je bravura i elegantno baca posve novo svjetlo na sve ono što se dogodilo dotad. - Literary Review

Owen Sheers (1974., Suva, Fiji) velški je pjesnik, pisac, dramatičar i voditelj emisija o kulturi na BBC-ju. Iako rođen na Fijiju, odrastao je i živi u Walesu. Magistrirao je kreativno pisanje na Sveučilištu East Anglia. Brojne književne nagrade i plodno stvaralaštvo učinili su Sheersa književnom zvijezdom. Autor je dviju pjesničkih zbirki "The Blue Book" (2000.) i "Skirrid Hill" (2006.) koja je ovjenčana nagradom Somerset Maugham. Dramu u stihovima "Pink Mist" (2013.) napisao je za BBC te za nju osvojio nagradu Hay Festival Poetry Medal i prestižnu Wales Book of the Year.

Prvo prozno djelo koje objavljuje je nefikcionalni roman "The Dust Diaries" (2004.), priču o životu ujaka iz Afrike za koju dobiva nagradu za najbolju velšku knjigu Wales Book of the Year 2005. Prvi roman "Resistance" (2011.) tematizira Drugi svjetski rat u Walesu i dobiva sjajne pohvale kritike, ali i postiže komercijalni uspjeh: preveden je na jedanaest jezika i prema autorovom scenariju snimljen je istoimeni film. Objavio je i mitsku novelu "White Ravens" (2009.), roman "The Gospel of Us" (2012.) i publicističko djelo "Calon" (2014.).

Posljednji roman "Vidio sam čovjeka" (2015.), psihološki triler, preveden je na dvanaest jezika i u pripremi je snimanje filma. Sheers je pisao i za brojne časopise kao što su Granta, The Guardian, The Times, itd. Za BBC je napisao i vodio dokumentarni serijal "A Poet’s Guide to Britain" (2009.) o životima poznatih engleskih pjesnika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –