Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Oliver Jukić

Bablje ljeto

  • Nakladnik: Funditus
  • 11/2018.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789538231025
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Krimić. Kada u rujnu 1990. tajanstveni nestanak lugara iznenadi inače miran slavonski gradić, slučaj biva dodijeljen Peri, policajcu staroga kova kojeg muče vlastiti zdravstveni problemi, ali i sve veća napetost među miješanim stanovništvom njegova malog mjesta. Inspektor Novak, bježeći od zamršene obiteljske situacije, ispija kavu na zagrebačkome Cvjetnom trgu i nehotice svjedoči smaknuću nepoznata prolaznika.

Dva naizgled nespojiva slučaja, čiji je kontekst znatno širi nego što se u početku uopće moglo zamisliti, ukrstit će puteve ove dvojice tako različitih policajaca. Surađujući i rasplićući klupko zločina uvidjet će kako više ne mogu poricati uzavrelu stvarnost i to da se zveket oružja sve glasnije čuje…

Oliver Jukić rođen je 10. lipnja 1974. godine u Osijeku. Od 1975. živi u Slatini, osim kraćih vremenskih intervala kad je kruh zarađivao u Pragu i Ljubljani. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu doktorirao je 2012. godine. Autor je više od trideset znanstvenih i stručnih radova, te udžbenika "Uvod u telekomunikacijske mreže" i "Uvod u građu računala".  Objavio je i romane "Sudačka nadoknada", "Revanche" i "Bablje ljeto". Pobjednik je Natječaja za kratku priču - satiru Slavko Kolar 2016. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –