Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephen King

Djevojčica koja je obožavala Toma Gordona

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Božica Jakovlev
  • 05/2006.
  • 160, meki uvez
  • ISBN 9532204210
  • Cijena: 3.85 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bio je to vikend kao i svaki drugi za desetogodišnju Trishu McFarland i njezina brata Petea. Mama ih je ponovno natjerala na jedan od njezinih čuvenih izleta čiji je jedini cilj bio razbijanje monotonije nakon razvoda. Ovaj put bilo je to tumaranje po šumskim stazama Mainea. Po svom običaju, Pete je prigovarao cijelim putem, a mama se dala uvući u prepirku. I tako se, cupkajući za njima, Trisha našla u svojoj uobičajenoj ulozi – kao zanemareni slušatelj obiteljskih razmirica. Na tako širokoj i sigurnoj stazi može se bez problema malko skrenuti a da se čovjek ne izgubi, pomislila je Trisha.

Oboružana samo malim ruksakom i walkmanom Trisha će se ubrzo naći izgubljena u dubokoj šumi suočena za početak samo s komarcima, a onda s tamom koja se brzo spušta i sa sobom nosi strah. Jedina utjeha bit će joj prijenos bejzbolske utakmice, u kojoj se protiv nadmoćnih protivnika bori njezin heroj Tom Gordon!

Stephen King svakim svojim novim djelom ostavlja sve dublji trag u suvremenoj književnosti. Njegova izvorna žanrovska odrednica kao pisca horora svakim novim romanom gubi svoj značaj, pogotovo kada se sagleda cijeli njegov opus. Prekapajući po vlastitim strahovima, King je postao više od pukog kroničara fobija današnjice, a njegov dosljedno autentični izraz obilježio je suvremenu američku književnost i s nesmanjenim intenzitetom plijeni svojom originalnošću i oštrinom percepcije. "Djevojčica koja je obožavala Toma Gordona" iznenadni je izlet u kratki roman u kojem se Stephen King ni jednog trenutka neće izgubiti...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –