Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damjan Miletić

Iz padela naših nona

  • Nakladnik: Adamić
  • 07/2006.
  • 172 str., tvrdi uvez
  • ISBN 953219293X
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga na svojevrsan način promovira i etablira dio liburnijske povijesno -gastronomske baštine temeljene na oskudnim izvorima prehrambenih proizvoda, ali uz osobito racionalnu upotrebu svega onoga što u određenom godišnjem dobu daruje majka priroda.

Knjiga donosi opis priprave tradicionalnih jela liburnijskoga kraja, ali donosi i izvrsne fotografije pripremljenih jela. Posebna je vrijednost recepata što su dati na originalnoj čakavštini kraja iz kojega potječe kazivač, a uz recept na čakavštini paralelno je tiskan i hrvatski tekst.

”Ste kad provali fažol s koprivun, ješmik i fažol, polevaču...? Se su to kuhale naše noni.” Kako bi se stari recepti sačuvali od zaborava, pred vama je knjiga u kojoj su prikupljeni recepti za brojne delicije, između ostalog:
- juhu i štrudel od koprivi
- žvacet od puži
- bakalar na petrsine i česne
- domaće pečenice
- puhi na gulaš
- zapečena loboda
- fritaja z vazmenskin lukun i šparugun
- broskvi z fažolon
- kopriva na padelu s konpiron
- skutu va peren od ruži
- maneštru s frmentun...
- grašnjaki, kroštuli, cukerinčići...

Damjan Miletić, rođen je u Rijeci 1968. osnovnu i srednju školu završio u Opatiji, a Fakultet za turistički i hotelski menadžment u Iki. Radi u Ugostiteljskoj i Hotelijersko turističkoj školi u Opatiji.

Izuzetno voli svoju struku i svake godine u timu s kolegama priprema učenike za razno gastro natjecanja, na kojima učenici postižu zapažene rezultate. Nagrađen je kao najuspješniji prosvjetni djelatnik od strane grada Opatije i Primorsko-goranske županije 2005. godine.

Projekt “Iz padela naših nona na moderan način” prihvaćen je među hotelijerima i ugostiteljima, a podržan od strane Primorsko-goranske županije, te tiskan u obliku prve kuharice za koju su recepte prikupili sami učenici.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –