Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragan Radulović

Auschwitz Cafe : Dystopia

  • Nakladnik: Antibarbarus
  • 09/2006.
  • 384 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532490159
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman «Auschwitz cafe» suvremenog crnogorskog pisca Dragana Radulovića knjiga je koja nas zatiče na mjestu prešutnog zločina. Uvodi nas, zapravo, u vlastito licemjerje, u intelektualni i moralni pad ovog vremena. Ovaj roman je otvorena prozna struktura sa obilježjima hiperteksta sa svim elementima onog što se može nazvati prozom crnog, labirintskog realizma. Horor-centrična i crnohumorna slika svijeta dana je u dva tematska plana: lokalnom i planetarnom. Struktura romana je multižanrovska i kreće se od alegorije, trilerskog, esejističkog, dokumentarnog do pastišnog, karikaturalnog i parodiranja nekih općih mjesta svjetske literature, te ulaženje u prostore elektronske duhovnosti i cyber-seanse.
Borislav Jovanović

Dragana Radulovića (1969) smještaju u generaciju koja se često naziva «djecom cvijeća» crnogorske literature koja u svojim prozama iščitava prije svega, vlastito vrijeme - odnosno Crnu Goru na bespućima postkomunizma i njezinu sveopću dekadenciju. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Do sad je objavio zbirku kratkih priča “Petrifikacija” (2001), zapažen roman “Auschwitz Cafe” (2003) i katalog "Vitezovi ništavila" (2005). Predaje filozofiju u Srednjoj školi “Danilo Kiš“ u Budvi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –