Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joanne Harris

Cipelice kao bombon

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Nada Šoljan
  • 02/2008.
  • 524 str., meki uvez
  • ISBN 9789532205831
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Cipelice kao bombon» nastavak je svjetskog megahita «Čokolada» Joanne Harris.

Pet je godina prošlo otkako je Vianne napustila Lansquenet-sous-Tannes. Majka i kći u međuvremenu su se promijenile, no ne nužno na najbolji način. Vianne je rodila još jednu kćer, Rosette, Anouk je krenula u srednju školu, a mala obitelj smjestila se u unajmljenoj chocolaterie u pariškoj četvrti Montmartre.

Na površini, život se čini savršenim; Anouk ide u školu, a Vianne je napokon našla mjesto gdje bi mogla ostati. Prihvaćena je u društvu. Naučila se prilagoditi, uklopiti. Divlji vjetrovi prestali su puhati - za sada. No, sigurnost ima svoju cijenu, a nje nije bila pošteđena ni Vianne. Odrekla se vlastita identiteta i živi pod imenom Yanne Charbonneau. Ono što je, međutim, najgore, jest to što se odrekla čak i istinske ljubavi - Rosettina oca Rouxa - i ozbiljno razmišlja o braku sa svojim stanodavcem Thierryjem, koji joj obećava financijsku sigurnost i dom za njezine dvije djevojčice.

Sve te promjene najmanje će se svidjeti Anouk (koja se sada zove Annie), zahvaćenoj nesigurnim vihorom adolescencije. Neprilagođena u društvu i neprihvaćena u školi, djevojka mrzi Pariz, odbacuje novu Vianne i očajnički teži za nekadašnjom intimnošću koju je dijelila sa svojom majkom. Sigurnost koju će potpuno narušiti Zozie de l'Alba, tajanstvena osoba koja će u Pariz stići s danom Svih svetih.

***

Rođena i odrasla u prodavaonici slatkiša svoga djeda u Bransleyu u Engleskoj, ali i odrasla pod velikim utjecajem svog francuskog porijekla, koje nadahnjuje cjelokupno njezino literarno stvaralaštvo, Joanne Harris, profesorica njemačkoga i francuskog jezika s diplomom Cambridgea, svjetsku je slavu stekla romanom "Čokolada", prema kojemu je snimljen istoimeni film švedskoga redatelja Lassea Hallströma, nominiran za pet Oscara. Nakon uspjeha što ga je postigla s "Čokoladom", koja je prevedena na više od 40 svjetskih jezika, prodana u više od milijun primjeraka i nominirana za prestižnu nagradu Whitbread, Joanne Harris prestaje predavati francuski jezik u jednoj srednjoj školi u Leedsu, što je radila dvanaest godina, i potpuno se posvećuje pisanju.

U Hrvatskoj su joj do sada objavljeni romani "Čokolada", "Pet četvrtina naranče", "Otimači plaže", "Kupinovo vino", "Francuska kuhinja", "Svete lude" i "Gospoda i igrači".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –