Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Rajki

Dobro izgledaš

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 03/2008.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9789531789325
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Igor Rajki jedan je od najoriginalnijih i najsamosvojnijih suvremenih hrvatskih pisaca, a novim romanom uspješno je spojio svoju sklonost eksperimentu s angažiranim pisanjem o društvu.

Život jednog gradskog para, sa svakodnevnom rutinom i intimnošću, uronjen je u politički i kulturni kontekst, pri čemu autor oštro secira površnosti našega doba. Iznimno kreativni pristup jeziku, svakodnevni likovi u poznatim situacijama, duhovite asocijacije iz brojnih područja ljudskog znanja, inovativne pripovjedačke strategije, multimedijska stvarnost, groteskni prikaz hrvatskog društva - sve su to niti koje se na kraju složene romaneskne strukture spajaju u neočekivanom kraju.

Iz romana:
«Da bi živio istinu, moraš proizvoditi laži, a da se više nitko ne sukobljava zbog prvog dijela rečenice, već pače želi naći spokoj u poslovnom planiranju njena drugog dijela. Sasvim slično jebanju. Tu, nekako, baš bi dobro pristajala moja bilješka o ambiciji i o afirmaciji, ali izgleda da sam je negdje nepovratno zametnuo. Ako imaš kakvu vlastitu, slobodno je ovdje - ništa ti ne treba doli homeopatska grafička pustara - učrčkaj:
Pozdrav, mas-mediji!»

***

Igor Rajki rođen je 1965. godine u Zagrebu. Priče za mladež i odrasle objavljuje u časopisima i novinama. Do sad je objavio: «Katalog o božjim dostavljačima» (2000.), «Pravilnik o stvaranju predodžbi» (2001.), «Mamac za duhove» (2003.), «Užasana» (2005.), «Umoreske» (2006.), «Znanost pogrde» (2006), «Dobro izgledaš» (2008.) i zbirke priča «Nebeska semantika» (2008.) i «Izgledi» (2008.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –