Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Rajki

Detektor istine

  • Nakladnik: Udruga za kulturu Knjigomat
  • 12/2012.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789537798062
  • Cijena: 100.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Pripovjedač novog romana Igora Rajkija napisao je u formi letka priču o izumitelju detektora istine no potom ju je izgubio. Sada je traži, ali gdje – u slavini, među dlačicama na žiletu, u sušilu za kosu, u samoposluživanju, hm, da nije nespretno ispala u obiteljsku grobnicu...?

U književnom svijetu realiziranih metafora Igora Rajkija svijet i jezik neraskidivo su stopljeni, rečenice ne predstavljaju svijet, nego jesu svijet. U tradiciji Nabokova, Viana i drugih svjetskih avangardista, Rajki stvara neka od najinventivnijih djela hrvatske književnosti.

 

***

Igor Rajki suvremeni je hrvatski pisac koji je dosad objavio: roman 'Katalog o božjim dostavljačima', zbirku priča 'Pravilnik o stvaranju predodžbi', knjige za mlade 'Mamac za duhove' i 'Užasana', zbirku priča 'Umoreske' , pripovijesti 'Znanost pogrda', radioigre 'Jednoznamenke' i 'Priča napisana šutnjom' zbirku proza 'Nebeska semantika', roman 'Dobro izgledaš', roman s Borisom Beckom 'Ne bih o tome', priče 'Stubištarenje', drame 'Zagrebački pentagram' i 'Čarobnjak', izbor iz proze 'Zadirivalište' i 'Stalak za poljupce'.

( info bilješka preuzeta s roman@tportal.hr )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –