Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William Dietrich

Napoleonove piramide

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 05/2008.
  • 368 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532590166
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Američki autor William Dietrich u svom povijesnom romanu «Napoleonove piramide» spojio je uzbudljivu i napetu priču sa stvarnim povijesnim ličnostima i događajima.

Kakve mistične tajne kriju velike piramide? Kao sudionik ambiciozne Napoleonove ekspedicije, američki pustolov Ethan Gage uz pomoć zagonetnog medaljona rješava pet tisuća godina staru zagonetku.

Ethan Gage, suradnik Benjamina Franklina, Amerikanac koji živi u postrevolucijskom Parizu, jedne večeri na kartanju dolazi do drevnog medaljona na kojem su urezani naoko nedokučivi simboli. Koliki je interes za medaljon pokazuje cijeli niz događaja koji su uslijedili, od misterioznog ubojstva prostitutke pa sve do konačnog priključenja Gagea ekspediciji i francuskim snagama koje Napoleon Bonaparte vodi u pohod i osvajanje Egipta. Gagea, po dolasku u Egipat, očekuju nevjerojatna iznenađenja, jedno u liku prelijepe makedonske ropkinje a drugo u obliku spoznaje da bi medaljon mogao riješiti jednu od najvećih zagonetki povijesti: tko je podigao velike egipatske piramide i zašto?

Pohod Napoleona Bonapartea na Egipat 1798. godine i  njegovo veliko zanimanje za piramide označio je prekretnicu ne samo u povijesti Francuske nego i u povijesti Egipta i arheologije. Napoleon je svojoj vojnoj sili priključio i 167 znanstvenika iz različitih oblasti koji su došli do cijelog niza novih podataka i spoznaja kojim su napravili preokret u arheologiji. 

Otkrića francuskih snaga u Egiptu bila su ključna u dešifriranju hijeroglifa i temelj su nove nauke - egiptologije.

Kritičari hvale knjige Williama Dietricha zbog živopisnih prikaza, bogate atmosfere, ambicioznih zapleta te besprijekorne povijesne točnosti.

«Napoleonove piramide» prava  su poslastica za ljubitelje povijesnih romana u kojem od salonskih lascivnosti u postrevolucijskom Parizu preko uzburkanog Sredozemnog mora, do opasnog egipatskog pijeska prate najznačajniji vojni pohod kojim je Napoleon otpočeo svoj vrtoglavi uspon.

***

William Dietrich
rođen je 1951. godine u Tacomi, u saveznoj državi Washington, SAD. Diplomirao je novinarstvo na Western Washington Univerzitetu. Veliko zanimanje pokazao je za zaštitu prirode i očuvanje okoliša o čemu je pisao u brojnim člancima za ugledne novine poput Pacific Northwesta, Heralda, Columbiana (Vancuver) Timesa i Seattle Timesa i druge.

Za svoje angažirane i upozoravajuće članke dobio je brojne nagrade. S još trojicom kolega dobitnik je Pullizerove nagrade za izvještaj o jednoj od najvećih ekoloških katastrofa koja je pogodila Aljasku kada je iz tankera Exxon Valdez istekla velika količina nafte.

U svojim prvim djelima «The Final Forest» (1992.), «Northwest Passage» (1995.), «Ice Reich» (1998.), «Getting Back» (2000.) i «Dark Winter» (2001.) bavi se upravo prirodoslovnim temama upozoravajući na ekološke probleme s različitih područja našeg planeta.

Povijesti, koju je volio od djetinjstva, posvetio se u svojim romanima «Hadrian´s Wall» (2004.) i «The Scourage of God» (2005.). Pohvaljen je od kritičara zbog povijesne točnosti koju vješto uklapa u svoje romane. «Napoleonove piramide» (2007.) postale su bestseler a autor trenutno piše i nastavak tog romana.

Knjige su mu prevedene na petnaest jezika. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –