Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Yasmina Khadra

Atentat

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ivana Barišić
  • 11/2008.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789532207774
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Radnja “Atentata” upire neposredno u samo žarište sukoba, u izraelsko-palestinski rat. Da bi što jače naglasio srž sukoba, Khadra za glavni lik izabire osobu dvostrukoga identiteta - Palestinca koji živi u Tel Avivu i, kako sam za sebe kaže, čiji je život primjer uspješne integracije u židovsku sredinu. Ono što potiče zaplet romana je socijalni i politički kontekst, no radnja romana gotovo da je doslovno upisana unutar dvoje glavnih likova, liječnika Amina i njegove supruge Sihem.

Yasmina Khadra suvremeni je alžirski pisac francuskog govornog područja. U svakom slučaju, zagonetka Yasmine Khadre počinje njezinim/njegovim imenom: riječ je o ženskom pseudonimu muškarca koji se pravim imenom zove Mohammed Moulessehoul. Pedeset tri su mu godine, od toga je trideset i šest proveo u alžirskoj vojsci, od nižih do oficirskih dužnosti. Autor više od deset romana, Khadra je, od početka priznat u francuskoj sredini, međunarodni ugled stekao trilogijom romana posvećenim sukobima u arapskom svijetu. Roman “Atentat” središnji je dio Khadrine trilogije.

Roman “Atentat” Yasmine Khadre, dobitnik je prestižnih književnih nagrada i preveden na više od 15 jezika. Otkupljena su i prava za fi
lm po Khadrinu romanu. J. M. Coetzee, po mnogo čemu srodan pisac Khadri, smatra ga jednim od najznačajnijih suvremenih pisaca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –