Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Benoît

Isus i njegovi baštinici : Laži i istine

  • Nakladnik: Naklada Lukom
  • Prijevod: Roman Karlović
  • 04/2009.
  • 136 str., meki uvez
  • ISBN 9789536337118
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Michel Benoît u svojoj novoj knjizi pruža originalan pogled na ishodište temeljnog mita naše civilizacije, napisan kao Intrigantan znanstveno publicistički esej u kojemu uz pomoć svetih spisa i znanstvenih radova nastoji ocrtati vrlo moderan portret Isusa. S pomoću pomne istrage, utemeljene na najsuvremenijim znanstvenim otkrićima, Michel Benoît preispituje ljude koji su ga okruživali - sve one muškarce i žene koji su nam trebali prenijeti njegovu baštinu.

Tko je bio Isus? Tko ga je izdao? Je li Juda krivac? Kako je Juda umro? Koju je ulogu pritom odigrao apostol Petar? Je li Marija Magdalena bila Isusova priležnica? Skrivaju li evanđelja neke nepoznate istine? ... Romanopisci, esejisti i filozofi neprestano preispituju tog čovjeka, koji je živio prije dvije tisuće godina, a što se više istražuje o njemu, kao da tajanstvena koprena što ga okružuje postaje sve gušća.

Već na prvim stranicama Benoît uspostavlja dvostruki identitet Isusa, istodobno i čovjeka i svete osobe, knjigu obogaćuje bibliografskim referencama tako da se ona čita poput nekog krimića napisanog u obliku strastvene potrage.         

Michel Benoît bez sumnje je pravi erudit, koji znalački barata metodologijama i najstožim znanstvenim referencama, a kao pravi kriminalistički profiler slijedi tragove svoga subjekta, u nakani da potre određena uvjerenja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –