Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damir Šodan

Noć dugih svjetala : Tri drame

  • Nakladnik: Profil
  • 08/2009.
  • 221 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537701062
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Noć dugih svjetala" je knjiga u kojoj svjetla jako skupog i luksuznog automobila služe za osvjetljavanje svijeta u kojem trenutno živimo. Ono što ta svjetla iznose na vidjelo u svakom slučaju nije lijepo. Kada upalite svjetla tog apsolutnog predmeta želja, oličenja muškog tranzicijskog sna ostajete zaslijepljeni lažnim sjajem nove, niotkud iznikle elite i uplašeni mračnim licima onih koji smatraju da imaju pravo uživati u onome što su drugi stekli samo zato što su oni veći, jači i imaju više oružja.
Tanja Miletić Oručević nam u svojoj predstavi pokušava pokazati više načina pristupu problema tranzicije. Možete je iskoristiti kao Bili i dobiti „taj mračni predmet želja“, na samo vama poznat način; možete se dobro naoružati i krenuti s Uzijem u „uzimanje onoga što vam po pravu pripada“; možete i zauvijek ostati u svijetu snova i nadati se da će se, u vremenu obrtanja velikog novca i trke za onim većim i boljim, neko sjetiti svih postulata dobrog, strago Marxa.

Možete uraditi bilo šta od toga. Možete uraditi i nešto drugo, ali morate biti svjesni mraka, nasilja i krvi koje vam na taj način može prirediti samo jedna balkanska tranzicijska bajka. I na kraju, možete se obratiti boci „Južnjačke utjehe“ ako se usudite, jer utjeha bi mogla ostati prikrivena ispod naslaga mraka i nesreće koje ste unijeli, kako u svoj, tako i u tuđe živote.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –