Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Colleen McCullough

Drugo ime za ljubav

  • Nakladnik: Znanje
  • 12/2009.
  • 293 str., meki uvez
  • ISBN 9789531957601
  • Cijena: 5.30 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Drugo ime za ljubav" po mnogima je najbolji roman Colleen Mc Cullough, australske književnice poznate po-svjetskoj uspješnici "Ptice umiru pjevajući".

Na odjelu za duševne bolesnike, na jednom zabačenom otoku u Tihom oceanu pri kraju Drugog svjetskog rata, između vojne medicinske sestre i pacijenta rađa se ljubav koja prkosi profesionalnoj etici i dužnosti.

Složene i intrigantne osobnosti, napetost psihološkog trilera i ljubavna priča, uvijek ista a tako različita, prikovat će vas za stranice ovog majstorski istkanog romana.

***

Colleen McCullough-Robinson (Wellington, 1937.), australska spisateljica. Po majci djelomično maorskog porijekla. Tijekom čestih putovanja u djetinjstvu Colleen je prikraćivala vrijeme knjigama stekavši glas „nezastine čitateljice". Nakon što se obitelj napokon smjestila u Sydneyu, Colleen je upisala Holy Cross College, pokazavši izuzetno zanimanje za humanističke znanosti. Prije nego je nastavila visoko školovanje radila je kao učiteljica, knjižničarka i novinarka. Zbog zdrastvenih problema (dermatitis) napušta studij medicine i prebacuje se na neurologiju. 1963. godine odlazi u Veliku Britaniju, a nakon toga na Yale (New Haven, SAD), gdje provodi idućih deset godina (1967.-1977.).

Tijekom toga razdoblja nastaju njezine prve dvije knjige (Tim i Ptice umiru pjevajući) čiji uspjeh joj omogućuje da prekine sa znanstvenom karijerom i da se posveti pisanju. Nakon kraćih zadržavanja u Londonu i Connecticutu preselila je na Norfolku, australski otok u zapadnom dijelu Tihog oceana, gdje je upoznala budućeg muža.Članica je njuorške Akadmije znanosti i Američkog društva za promicanje znanosti.

Na hrvatski jezik prevedeni su njezini romani: "Tim" (Tim, 1977.), "Ptice umiru pjevajući" (The Thorn Birds, 1977.), "Drugo ime za ljubav" (An Indecent Obsession, 1981.), "Vjera za treći milenij" (A Creed for the Third Millennium - 1985.), "Gospođice iz Missalonghija" (The Ladies of Missalonghi - 1987.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –