Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Colleen McCullough

Dodir

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Predrag Mavar
  • 02/2009.
  • 472 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532208276
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Središnji lik priče "Dodira" je Alexander Kinross, koji je rodnu Škotsku napustio kao najobičniji šegrt, na glasu kao buntovnik i bezbožnik. Godine prolaze i kad se rodbini u Škotskoj javi pismom u kojem poziva svoju buduću nevjestu da mu se pridruži u Australiji, oni ubrzo shvaćaju da je Alexander zgrnuo golemo bogatstvo u zlatu te da je od sebe učinio čovjeka na kojeg bi vrijedilo računati.

Nakon iscrpljujućeg putovanja u daleki Sydney, tada tek šesnaestogodišnja djevojka, Elizabeth Drummond zgroženo otkriva kako je čovjek za kojeg bi se trebala udati ne samo strašno plaši, već i beskrajno odbija. Budući da joj okolnosti ne ostavljaju drugačijeg izbora, ona pristaje na vjenčanje. Osamljena i zatvorena u Alexanderovoj golemoj kući gdje su joj jedino društvo sluge Kinezi, Elizabeth ne nalazi nikakve utjehe u bračnome životu, tim više što joj čovjek kojeg je prisiljena zvati mužem ne govori ništa o svojoj prošlosti, te općenito sve što radi, obavija velom tajne.

Uz njega je osim toga i druga žena, snažna, senzualna i drska Ruby Costevan, pravo naličje i protuteža Elizabeth. Stiješnjen između dvije toliko neskladne ženske prirode, naoko hladan i bešćutan Alexander, kako bi ispunio patrijarhalnu ulogu u koju ga društvo smješta, odluči imati ih obje. 

Isprepletene životne priče Alexandera, Elizabeth i Ruby dodatno oslikava široka lepeza uvida koje nam donose brojni sporedni likovi ove majstorski ispripovijedane proze, što će je sigurna ruka Colleen McCullough kroz niz peripetija dovesti do šokantnog raspleta.

Poput uspješnice "Ptice umiru pjevajući", "Dodir" je istovremeno ljubavna priča i obiteljska saga prepuna tragedije, patosa, strasti i povijesnih opisa. Colleen McCullough uspijevaju dočarati samu srž specifičnoga lokaliteta koja gotovo uvijek uključuje očajničku potrebu njezinih likova, i muškaraca i žena, da u stranoj i bezosjećajnoj zemlji stvaraju nove početke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –