Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Philip J. Corso William J. Birnes

Dan poslije Roswella

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 03/2010.
  • 433 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531743747
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pomoću utemeljenih činjenica, "Dan poslije Roswella" završava desetljećima staru kontroverzu koja je okruživala tajanstveni pad neidentificirane letjelice u Roswellu, u New Mexicu 1947.

Potpomognut dokumentima s kojih je skinuta oznaka tajnosti, pukovnik Corso, član Vijeća nacionalne sigurnosti predsjednika Eisenhowera i bivši šef Odjela za strane tehnologije u Odjelu za istraživanje i razvoj američke vojske, otkriva kako je upravljao izvanzemaljskim artefaktima iz Roswella.

Objašnjava kako je vodio reverzno inženjerstvo vojnih projekata koji su doveli do:

Integriranih čipova
Optičkih vlakana
Lasera
Supervodljivih vlakana

Pukovnik Philip J. Corso je 1961. godine dobio neobičan zadatak da prouči djeliće tehnologije koji su pohranjeni čekali četrnaest godina, a poticali su s NLO-a srušenog kraj Roswella. Potom ih je trebao neprimjetno 'ugraditi' u već postojeće američke vojne programe, kako bi se izgubio svaki trag njihova izvanzemaljskog podrijetla.

Prema Corsu, temelj američke politike prema NLO-ima udaren je ubrzo nakon pada NLO-a kraj Roswella. U konfuznim satima nakon otkrića srušene letjelice vojska je odlučila da, u nedostatku drugačijih informacija, smatra da je riječ o izvanzemaljskoj letjelici.
Te su letjelice nadgledale vojne instalacije tehnologijom za koju su već znali da su s njom bili upoznati i nacisti, što je potaknulo vojsku da pretpostavi da imaju neprijateljske namjere i da su interferirali sa ljudima tijekom rata.

Nije se znalo što su htjela bića u letjelicama, ali su iz njihova ponašanja, kao što su intervencije u ljudske živote ('otmice') i sakaćenje stoke, zaključili da su potencijalni neprijatelji. Prema Corsu, SAD su desetljećima uključene u tajni rat protiv NLO-a, a Hladni rat bio je samo izgovor za posve drugo tehnološko nadmetanje – ono s izvanzemljanima.

Knjiga "Dan poslije Roswella" jedinstven je uvid u shizofrenu politiku prikrivanja postojanja NLO-a i istovremenog razvijanja obrambene strategije protiv njih, ali najvažnije u pitanje transfera izvanzemaljske tehnologije u suvremenu tehnologiju koju danas koristimo.

Philip J. Corso bio je ključni obavještajni časnik kopnene vojske, Služio je u stožeru generala MacArthura u Koreji, a kasnije i u Vijeću za nacionalnu sigurnost Dwighta D. Eisenhowera u činu dopukovnika. U svojoj dvadesetjednogodišnjoj vojnoj karijeri dobio je devetnaest odlikovanja i spomenica za valjano vršenje službe.

Demobilizirao se 1963. i zaposlio kod senatora Jamesa Eastlanda i Stroma Thurmonda kao član osoblja zadužen za pitanja nacionalne sigurnosti. Otada je radio za razne privatne poslovne tvrtke kao konzultant i stručnjak za vojne narudžbe. Pojavio se u emisiji Prime Time Live kao stručni komentator o letovima aviona U2 iznad Rusije u doba Hladnog rata, a svjedočio je i pred Odborom za nacionalnu sigurnost Američkog kongresa o američkim tajnim zarobljenicima u Sjevernoj Koreji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –