Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivica Jakšić Čokrić Puko

Marsadura

  • Nakladnik: AGM
  • 06/2010.
  • 270 str., meki uvez
  • ISBN 9789531743778
  • Cijena: 22.56 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Marsadura" je niz zapisa tijekom jedne sezone bolskog malonogometnog prvenstva u kojima se otkriva i više nego biste željeli saznati o autoru, njegovim bližnjima i životu na hrvatskom otoku zimi. Marsadura je lokalna riječ, a znači splet ili, kako bi to Tuđman rekao, zapletaj.

"Nešto jebeno zamršeno“, kaže I. J. Č. P., poput parangala, Gordijeva čvora, hrvatske politike ili života. Marsadura je i ime malonogometnog kluba kojeg Puko (dosta neuspješno) vodi iz kola u kolo, a nakon svakog meča slijedi pantagruelovska gozba, zbog koje se valjda prvenstvo i upriličilo.

Na koncu, "Marsadura" je ime romana u kojem, daleko vještije nego što igra nogomet, I. J. Č. P. prepleće niti maloga mista i velike povijesti, svoje biografije i nogometne svakidašnjice, propalih ideala i brojnih planova.

Marsadura je nogomet, marsadura je obitelj, marsadura je život, marsadura je književnost – živjela marsadura! Ionako ništa drugo nemamo.

***

Ivica Jakšić Čokrić Puko rođen je 6. 2. 1955. u Bolu na otoku Braču i živjet će vječno – tim riječima počinje bilješku o sebi taj neuhvatljivi student Turističkog fakulteta, prodavač Zlatnog rata arapskom šeiku, student Likovne akademije u Beču, nesuđeni teolog, sudionik Domovinskog rata, organizator bolskih karnevala, maketar cruisera, borac protiv turizma, ljubitelj ateističke literature, romanopisac, autor križnog puta, voditelj dalmatinske klape Dalmatinska klapa dalmatinska konoba Dalmatino Dalmacija, redatelj predstava, inicijator Viroza partyja i lider Multimedijalne putujuće artističke skupine za mentalnu higijenu, fizikalnu terapiju i brzu prehranu ŠUŠUR Bol.

Ivica Jakšić Čokrić Puko, antifašistički umjetnik, borac protiv turizma, demokracije i Coca-Cole, rođen je 6.veljače 1955.god. u Bolu na Braču – i živjet će vječno. Do sad je u izdanju AGM-a izašlo 6 njegovih naslova: "Marsadura", "003 Crui/Ne/seri/katalog sudbina", "Ježeva kućica (za Hrvate)", "Paloc kuća u kući", "Samer tajm i Škuoj".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –