Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Emir Imamović Pirke

Treće poluvrijeme

  • Nakladnik: Algoritam
  • 09/2010.
  • 232 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533162577
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Treća knjiga Emira Imamovića Pirkea "Treće poluvrijeme" pripovijeda priču o tipičnom socijalističkom naselju nastalom oko tvornice bodljikave žice, te o poratnoj propasti tog grada i njegovog stanovništva.

Roman započinje s TV vijesti o otkriću tri leša u jami Duboka iznad Podgrada, pa nizom retrospekcija pripovijeda priču koja seže do predratnih vremena i koja će, na kraju romana, razriješiti enigmu njihova ubojstva.

Premda je "Treće poluvrijeme" najcrnji od svih dosadašnjih Pirkeovih romana, sa stranica svako malo proplamsa humoristički pokret otpora. Životnost i uvjerljivost Pirkeovih likova je tolika da će učas pobuditi razumijevanje, empatiju, nasmijati nas, a da nećemo biti sigurni da nas već na idućoj stranici neće – pljunuti u oko.

Složenu i sveobuhvatnu radnju Pirke vodi vješto i nepogrešivo, u korist priče. "Treće poluvrijeme" je roman čija krimi priča je nastala na podlozi privatnih drama, začetih tamo negdje, u povijesnom i političkom i psihičkom i nogometnom.

Ukratko, sve na jednom mjestu, ni gradu ni selu, nego u Podgradu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Treće poluvrijeme - Emir Imamović Pirke –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –