Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Echenoz

Ravel

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 06/2010.
  • 104 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9879532323092
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Biografski roman "Ravel" (2006) prati velikog skladatelja od vrhunca karijere do posljednjih dana. Echenoz nam predočava njegovu besprijekornu, glamuroznu pojavnost, a postupno otkriva i naličje; tankoćutnog, eksplozivnog nesaničara i sociopata, no ujedno čovjeka u potpunosti predanog umjetnosti.

Empatično, s likom sljubljeno pripovijedanje kao da prati minuciozne, elegantne, opsesivne ritmove Bolera, čijem nastanku svjedočimo. Roman je bio među finalistima najunosnije svjetske nagrade za pojedinačno djelo, IMPAC.

Jean Echenoz rođen u Orangeu 1947., studirao je sociologiju, potom i građevinarstvo, a prije književne karijere nakratko se bavio novinarstvom. Već prvim romanom "Grinvički meridijan" (Le Méridien de Greenwich, 1979) osvojio je nagradu Fénéon. Do danas je objavio petnaest romana, od kojih su na hrvatski prevedeni "Ja odlazim" (2001.), "Ravel" (2010.) i "Sijevanja" (2011.). Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima se ističu Prix Médicis, Prix Goncourt i nagrada François Mauriac. Echenozovu osebujnom, visokostiliziranom, parodijski zaigranom rukopisu posvećene su brojne kritičke studije. Smatraju ga jednim od najlucidnijih i najinventivnijih francuskih romanopisaca našeg vremena.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Ravel - Jean Echenoz –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –