Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Kehlmann

Slava

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Latica Bilopavlović Vuković
  • 05/2011.
  • 192 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532662153
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon što pisac dosegne svjetsku slavu, a upravo to dogodilo se Danielu Kehlmannu s romanom "Mjerenje svijeta", o čemu još može pisati? U svome novom romanu Kehlmann piše baš o tome što se događa kada postanete slavni, što učiniti kada vas odjednom svi počnu zvati jer vam je slučajno dodijeljen telefonski broj slavne osobe ili kako se osjeća pisac koji putuje diljem svijeta od jednoga Goethe instituta do drugoga da bi predstavio svoj uspješni roman i odgovarao na uvijek ista, često glupa pitanja.

U "Slavi", romanu u devet priča, Kehlmann iznova dokazuje svoju spisateljsku genijalnost spajajući junake slučajnim događajima te tako u prozi potvrđuje Lorenzovu tezu o zamahu leptirovih krila.

Zabavna, prepuna suptilnoga humora i fine ironije, "Slava" prikazuje, ironizira i ismijava suvremenu kulturu celebrityja, geekove, književne zvijezde i Liječnike bez granica. Daniel Kehlmann bez pardona parodira svijet u kojem živimo, čiji je dio i sam, i u kojem samo slavni, kako god to postigli, imaju pravo na postojanje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –