Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ken Robinson

Element : Kako se sve mijenja kada otkrijemo vlastitu strast

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 04/2011.
  • 229 str., meki uvez
  • ISBN 9789533042329
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Element je točka u kojoj se prirodna darovitost sastaje s osobnom strašću. Kad su ljudi u elementu, najsnažnije osjećaju da su upravo ono što jesu, duboko su nadahnuti i postižu uspjehe na svojim najvišim razinama.

Knjiga se temelji se na pričama različitih ljudi: Paula McCartneyja, tvorca Simpsona Matta Groeninga, Meg Ryan, novinarke Arianne Huffington, glasovitog fizičara Richarda Feynmana i mnogih drugih, uključujući istaknute poslovne ljude i sportaše. Uz dobar smisao za humor, Ken Robinson razmatra uvjete koji nam omogućuju biti u elementu i one koji guše tu mogućnost. Pokazuje da dob i zanimanje nisu prepreke te da, pronašavši svoj put, možemo i drugima pomagati da pronađu svoj.

"Element" ističe presudnu potrebu unapređivanja kreativnosti i inovativnosti putem drugačijeg razmišljanja o ljudskim sposobnostima, inteligenciji, mašti, talentima te drugačijeg promišljanja vlastite unikatnosti. Ujedno kreira osnovnu strategiju za promjenu obrazovnog sustava, poslovnog svijeta i društva uopće s ciljem uspješnog suočavanja s izazovima življenja i ostvarivanja uspjeha u dvadeset i prvom stoljeću.


***

Dr. sc. Ken Robinson svjetski je poznat lider na području razvoja ljudskog potencijala. Radio je s vladama u Europi i Aziji, tvrtkama iz kategorije Fortune 500, saveznim i državnim obrazovnim sustavima te nekima od vodećih svjetskih neprofitnih i kulturnih organizacija.

»Svako ljudsko biće u sebi nosi moćnu pokretačku silu koja, kad se oslobodi, može ostvariti svaku viziju i svaki san. Ova knjiga tu silu opisuje uvjerljivo i pronicljivo.«

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –