Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Grisham

Suradnik

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Sanja Vorkapić
  • 09/2011.
  • 308 str., meki uvez
  • ISBN 9789533163130
  • Cijena: 19.89 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Kyle McAvoy obdaren je izuzetnim pravničkim umom i sve bi u njegovu životu bilo savršeno da nema mračne tajne koja bi mu u trenu mogla uništiti snove, karijeru, život. Tajne za koju je uvjeren da nikada neće procuriti u javnost, dok se jednog dana ne pokaže koliko je bio u krivu. Muškarci koji će prići Kyleu u posjedu su kompromitirajućeg videa koji će iskoristiti kako bi ga uništili – ukoliko ne učini što od njega zahtijevaju.

Ono, međutim, što će od njega tražiti jest nešto za što bi svaki mladi ambiciozan odvjetnik ubio: da prihvati ponuđeni posao na Manhattanu kao suradnik u najvećoj svjetskoj odvjetničkoj tvrtci u kojoj je radio kao ljetni stažist. Ukoliko pristane, naći će se na brzom putu prema partnerstvu, a time, naravno, i društvenom ugledu i bogatstvu.

Kvaka je u sljedećem: Kyle neće raditi za tvrtku, već protiv nje zbog 800 milijardi dolara vrijednog spora između dvije divovske korporacije. Iako je bio odlučio nekoliko godina baviti se dobrotvornim radom, Kyle će biti prisiljen prihvatiti posao i tako se naći uhvaćen između kriminalnih umova koji njime manipuliraju, FBI-a i njegove vlastite odvjetničke tvrtke, u zloćudnoj zavjeri iz koje se čak niti on, usprkos svom svojem intelektu, hrabrosti i lukavosti, možda neće uspjeti izvući živ.


John Grisham romanom "Suradnik" ostaje vjeran žanru koji ga već gotovo dva desetljeća ne skida s vodećih mjesta top ljestvica najprodavanijih knjiga – pravnim trilerima. Samo u 1990-ima njegovi su se romani diljem svijeta prodali u više od šezdeset milijuna primjeraka, što je Grishama učinilo jednim od najpopularnijih autora svih vremena. "Suradnik" pokazuje kako Grisham, kad su u pitanju vrhunski napisani romani koji tematiziraju pravnički svijet, još dugo nema namjeru posustati.

Kao i većina prethodnih romana ovog plodnog autora, i ovaj će uskoro biti ekraniziran: najveća mlada holivudska zvijezda Shia LaBeouf pod producentskom palicom Lorenza di Bonaventure (koji potpisuje rad na filmskom akcijskom serijalu "Transformers") glumit će Kylea.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –