Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph O’Connor

Kauboji i Indijci

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 09/2011.
  • 352 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532663303
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Eddie Virago, ponosni vlasnik posljednje mohikanke u Dublinu, nakon završetka studija književnosti kreće put Londona želeći ostvariti glazbenu karijeru. Unatoč morskoj bolesti pojačanoj alkoholom na trajektu se zbližava s Marion, zagonetnom i osebujnom djevojkom iz Sjeverne Irske, koja tvrdi da ide u London u potrazi za poslom.

Bez konkretnog plana završe u Hotelu Brightside, koji vodi markantni Indijac gospodin Patel. Iako se čini da su oboje krenuli u novi život, njihova im prošlost ne da mira, a nailaze i na prepreke koje nastaju zbog razlika između sredina iz kojih su potekli.

Prvijenac jednog od najboljih suvremenih irskih pisaca Josepha O'Connora, proslavljenog romanom "Zvijezda mora", živopisno ocrtava sliku pomalo čudnog irskog para pristiglog u velegrad.

"Kauboji i Indijci"
duhovita je i istodobno jetka kronika jednog razdoblja i društvene stvarnosti, a njezina nepredvidljivost drži čitatelja prikovanog uz knjigu do zadnje stranice.

***

Joseph O’Connor rođen je 1963. u Dublinu. Napisao je trinaest knjiga, među kojima su romani "Zvijezda mora", "Desperadosi", "Trgovac", "Redemption Falls" i "Ghost Light". Za svoj prvijenac "Kauboje i Indijce" ušao je u uži izbor za nagradu Whitbread. Piše i drame, radi kao gostujući profesor kre­ativnog pisanja na newyorškom Baruch Collegeu te sudjeluje u radijskim projektima. Čitatelji magazina Hot Press nedavno su ga izabrali za irskog pisca desetljeća. Djela su mu prevedena na više od trideset jezika.

Joseph O’Connor rođen je 1963. u Dublinu. Među njegovim djelima su i bestseleri "Zvijezda mora", "Redemption Falls" i "Svjetlo za duhove". Svojim prvijencem "Kauboji i Indijci" ušao je u uži izbor za nagradu Whitbread. Djela su mu prevedena na četrdeset jezika. Od irskoga PEN-a je 2012. primio Nagradu za iznimna postignuća u književnosti, a 2014. je angažiran kao profesor kreativnog pisanja na Sveučilištu Limerick. "Igra sjena" proglašena je najboljim romanom 2019. godine u izboru Irish Book Awards, kao i knjigom godine Sunday Timesa. Finalistica je prestižne nagrade Costa Book Award.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –