Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nebojša Lujanović

Orgulje iz Waldsassena

  • Nakladnik: EPH Media
  • Nakladnik: Novi Liber
  • 11/2011.
  • 304 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533002217
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon dva romana i jedne zbirke priča, Nebojša Lujanović okreće posve novu stranicu u svome proznom opusu. Složena struktura u kojoj se međusobno prožimaju tri cjeline povezane zajedničkim motivima, iskazuje Lujanovića kao vještog i pomnog pripovjedača koji sugestivno stvara atmosferu prošlosti i suvremenosti i naglašava cikličnost i ponavljanja nekih sudbinskih tema.

Istiniti podaci o životu triju osoba - Therese Neumann, kao dijela jedne svjetske, ali nikada priznate, povijesti, fra Marijana Šunjića, kao dijela lokalne, nepravedno zanemarene i zapuštene povijesti i fra Bože, lika iz jedne privatne povijesti - prerasli su u fikciju, izmišljeni svijet u kojem su našli mjesto koje u stvarnosti nisu mogli zauzeti,

Nebojša Lujanović rođen je 1981. u Novom Travniku (BiH). Bavi se pisanjem, znanstvenim radom i trčanjem maratona. Živi u Splitu i radi kao viši predavač na Filozofskom fakultetu. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti te sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je i doktorirao 2012. iz područja teorije književnosti. Autor je brojnih pripovjedaka, eseja, putopisa, književnih recenzija i znanstvenih radova. Radovi su mu objavljivani u domaćim i inozemnim književnim i stručnim časopisima.

Objavio je sljedeća prozna djela: roman "Stakleno oko" (Parnas, 2007), zbirku priča "S pogrebnom povorkom nizbrdo" (Algoritam, 2008.), roman "Godina svinje" (Algoritam, 2010), roman "Orgulje iz Waldsassena" (EPH-Liber, 2011), roman "Oblak boje kože" (Fraktura, 2015) i priručnik za kreativno pisanje "Autopsija teksta" (CeKaPe, 2016). Godine 2018. objavljuje "Prostor za otpadnike : Od ideologije i identiteta do književnog polja" (Leykam International).

Do kraja studija trenirao je veslanje u VK-u Zagreb, nakon čega se posvetio trčanju maratona.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –