Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Richard David Precht

Tko sam ja : Zadivljujuće filozofsko putovanje koje nas vodi kroz glavna životna pitanja

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Branka Antolović
  • 11/2011.
  • 276 str., meki uvez
  • ISBN 9789533043029
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
O filozofiji je napisano mnogo radova, ali knjiga Richarda Davida Prechta "Tko sam ja" razlikuje se od svih ostalih. Nitko dosad nije tako stručno i kompetentno, a istovremeno tako razigrano i zanimljivo proveo čitatelje kroz ključna životna pitanja.

Svjetski bestseler koji vas vodi kroz povijest filozofije, najnovije spoznaje iz neuroznanosti i psihologije te daje odgovore na velika filozofska pitanja. Precht lakoćom vodi čitatelje kroz najzamršenija pitanja akademskog diskursa, a bavi se i izazovnim pitanjima oko kojih je javnost podijeljena poput abortusa, kloniranja, vegetarijanstva, eutanazije, etičkih načela u medicini i znanosti te same budućnosti čovječanstva.

Precht se bavi i ljubavlju te otkriva zašto se zaljubljujemo, a posebnu pažnju posvećuje i ideji Boga, odgovarajući na pitanje možemo li uopće dokazati Božju egzistenciju. Vodeći se pitanjima koje su postavili Kant, Nietzsche, Descartes, Freud i ostali najveći umovi u povijesti čovječanstva, Precht nam približava najveće tajne ljudske egzistencije.

Oslanjajući se na neuroznanost, psihologiju, filozofiju, povijest, pa čak i pop kulturu, Precht vješto osvjetljava pitanja koja su u samoj srži ljudske egzistencije - što je istina, ima li život smisla, koje su granice ljudske spoznaje... Rezultat je uzbudljivo putovanje kroz povijest filozofije i sjajan uvod u suvremena istraživanja o mozgu.

***

Richard David Precht, filozof, publicist i pisac, rođen je 1964. godine u Solingenu. Doktorirao je 1994. na sveučilištu u Kölnu i od tada radi za gotovo sve velike njemačke novine, televizijske i radijske postaje. Godine 2000. odlikovan je publicističkom nagradom za biomedicinu. Objavio je dva romana i tri znanstveno-popularne knjige. Knjiga "Tko sam ja" je prevedena na 23 jezika i prodana u više od milijun primjeraka!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –