Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Chaterine Fisher

Kaznovar

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Marko Maras
  • 12/2011.
  • 342 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537829087
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U zatvoru budućnosti, daleko od ljudskih pogleda, potomci izvornih zatvorenika žive u mračnom svijetu koji razdiru sukobi i divljaštvo. To je zastrašujuća mješavina visoke tehnologije (sama građevina je živa; vječno budna i vječno osvetoljubiva) i tipičnog srednjovjekovnog prostora za mučenje s lancima, golemim dvoranama i tamnicama. Mladi zatvorenik Finn ima mučne vizije prošlog života i ne može vjerovati da se rodio i odrastao u zatvoru.

U vanjskome svijetu Claudia, kći Nadzornika Kaznovara, zatočena je u zatvoru druge vrste – svijetu budućnosti koji je prelijepo uređen i izgleda kao neko prošlo doba. O Inkarceronu Claudia ne zna ništa, osim da postoji. U bliskoj budućnosti čeka je vjenčanje kojega se grozi.

Spletom okolnosti Finn unutar Inkarcerona i Claudia izvan njega istovremeno nalaze jedan uređaj – kristalni ključ – koji im omogućava da razgovaraju. Tako nastaje plan za Finnov bijeg...

Prvi nastavak fantastičnog romana o Finnu i Claudiji, dvoje mladih koji žive u odvojenim svjetovima: Finn u Kaznovaru – inteligentnom, tajnovitom futurističkom zatvoru – i Claudija u prelijepom izvanjskom svijetu budućnosti, čiji se životi isprepliću nakon što naiđu na kristalni ključ koji ih povezuje…

***

Catherine Fisher hvaljena je spisateljica i pjesnikinja. Napisala je mnoge knjige fantastike, kao što je serija „The Oracle Prophecy“. Njezin prvi roman „The Conjuror’s Game“ bio je u užem izboru za književnu nagradu Smarties. „Kaznovar“, prvi put objavljen u Velikoj Britaniji, dobio je brojne pohvale, a list The Times izabrao ga je za dječju knjigu godine. Napisala je 16 knjiga za djecu i 2 knjige nagrađivane poezije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –