Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sveva Casati Modignani

Mister Gregory

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Ana Badurina
  • 12/2011.
  • 468 str., meki uvez
  • ISBN 9789537829094
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Milano 2005. Gregorio Caccialupi dobro držeći osamdesetogodišnji gospodin vraća se u prestižni Grand Hotel. Vijest da se vratio Mister Gregory ubrzo se proširila hotelom (Mister Gregory je bio njegov nadimak iz 50-tih kada se vratio iz Amerike odlučan ostvariti bogatstvo u Italiji).

Roman prati Gregoryjev životni put od siromašnog dječaka, koji bježi u Ameriku tridesetih godina gdje stječe prva poslovna iskustva radeći za Don Salvatorea Matranga, sudjelovanla u ratu do uspješnog poslovnog čovjeka poslije rata. Bogatstvo koje je imao izgubljeno je jednom lošom poslovnom odlukom i Gregory sada potajno živi u skromnom domu za umirovljenike. No život će mu pružiti još jednu priliku kako bi ostvario svoju želju iz djetinjstva...


U "Mister Gregoryju" autorica vodi čitatelja na putovanje od Italije do Amerike koje se proteže gotovo cijelo stoljeće. Životna je to priča o uspjehu, usponima i padovima, siromaštvu i bogatstvu s glavnim likom kontradiktornog karaktera, koji je topao i grub, šarmantan i neuhvatljiv, ali mnogima i neodoljiv.


***

Sveva Cassati Modignani je jedna od najomiljenijh talijanskih spisateljica, u 30 godina uspješnje književne karijere napisala je 21 roman, romani su joj prevedeni na 20-ak jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –