Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Míceál Ledwith Klaus Heinemann

Projekt: Svjetlosna kugla

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Sanja Pleša
  • 12/2011.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744072
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Koliko je stvarnost koju smatramo dovršenom doista takva? Svaki dan nešto nas u uvjerenju o dovršenoj stvarnosti poljulja, a otvaraju se pitanja za koja ne samo da nemamo odgovore nego se mnogi muče, na svim stranama svijeta, ne bi li ih pronašli ili im se barem približili. Jedna od takvih misterija poznata kao svjetlosna kugla ili kolokvijalno iz engleskog orbovi, snimljena je na milijunima fotografija diljem svijeta.

U knjizi autori Míċeál Ledwith (doktor religijskih znanosti, dugogodišnji član Međunarodne teološke komisije) i Klaus Heinemann (doktor eksperimentalne fizike, utemeljitelj i predsjednik korporacije za znanstveno istraživanje u računskim dinamikama fluida, razvoju materijala i nanotehnologijom pod ugovorom za NASA-u) promišljaju i analiziraju fenomen svjetlosnih kugli. Knjiga je bogato ilustrirana fotografijama u boji različitih primjera svjetlećih kugli.

Pojava svjetlosnih kugli zanimljiva je po tome što se unutar tih svjetlećih pojava pojavljuju slike nepoznata porijekla, slike koje u tumačenjima izazivaju prijepore. Sama pojava autentična je u 21. stoljeću, najvjerojatnije otkrivena zajedno s početkom uporabe digitalnih fotoaparata.

Iako se svjetlosne kugle pokušalo odbaciti kao pogreške pri snimanju, količine snimljenog materijala i nova otkrića ne samo unutar svjetlosnih kugli nego i mjesta i vremena na kojima se učestalo pojavljuju (štoviše, umnažaju) pokazuju da nije riječ ni o kakvoj pogrešci.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –