Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Harris

Duh

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Josip Tolić
  • 12/2011.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860757
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Uloga anonimnog profesionalnog pisca  ("duha") jest postići da mu klijent ostavi dobar dojam; nije njegov posao otkrivati istinu, no što učiniti kad je klijent poznat političar a istina može promijeniti tijek povijesti?

Adam lang, kontroverzni bivši britanski premijer, piše memoare. Langov "duh" je izgubio život pod nerazjašnjenim okolnostima.
Tu u priču ulazi njegov nasljednik, cinični najamnik naviknut na suradnju s omanjim ili već izblijedjelim zvijezdama iz svijeta zabave, koji je objeručke zgrabio priliku da bude "duh" na memoarima bivšega predsjednika britanske vlade. Posebnu draž poslu daje to što ga treba obaviti u raskošnoj kući za odmor u američkom ljetovalištu Martha's Tinevard.

No ubrzo je shvatio kako je strašno pogriješio, lle muči ga samo prethodnikova tajnovita smrt, nego i sam Adam Lang. Duboko u Langovoj prošlosti zakopane su mračne tajne  koje bi mogle izmijeniti svjetsku politiku ... tajne zbog kojih se ubija - i gine.

Prema ovome romanu Roman Polanski snimio je višestruko nagrađen  (Srebrni medvjed u Berlinu, Europska filmska nagrada) film "Pisac iz sjene".


"Majstor inteligentoga trilera Robert Harris se vraća - u sjajnoj formi."
The Times

Robert Harris rođen je u Nottinghamu 1957. godine. Nakon diplome na Cambridgeu, radio je kao reporter  za BBC, a 1987. postao je urednik u Observeru. Pisao je kolumne za Sunday Times i Daily Telegraph, a 2003. proglašen  je britanskim  kolumnistom godine.

Autor je uspješnih romana kao što su "Domovina", "Enigma", "Pompeji", "Staljinov anđeo", "Imperium", "Lustrum", "Duh" i "Indeks straha", a djela su mu prevedena na više od trideset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –