Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Harris

Enigma

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • 04/2006.
  • 346 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531966761
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Bletchley Park bio je tajno mjesto u kojemu su Britanci za vrijeme Drugoga svjetskog rata imali bazu sa sustavom za presretanje šifriranih njemačkih poruka. Svoje je mjesto tamo imao i briljantni matematičar i razbijač šifri Tom Jericho. Opterećen tajnovitim nestankom svoje bivše djevojke Tom će se naći i pred velikim problemom: Nijemci će promijeniti šifru za obavijesti kojima svojim podmornicama dojavljuju kretanje američkih vojnih konvoja koji Europu pripremaju za konačni obračun s Hitlerom. Probijanje nove šifre postat će važan i presudan zadatak a pojavit će se i sumnja da je u Bletchley Parku špijun. Je li to nestala Tomova djevojka Claire? Hoće li Tom zbog toga postati sumnjiv?

Špijunski triler Roberta Harrisa, jednog od najčitanijih suvremenih britanskih pisaca, zasnovan je na povijesnim činjenicama, i ovaj roman vjerno rekonstruira događaje iz britanske tajne baze za presretanje njemačkih šifri. Odlično opisanih karaktera i napete priče, Harrisov roman osvojio je čitatelje širom svijeta a prema njemu je snimljen i film. Na hrvatski jezik do sad su mu prevedeni romani "Domovina" i "Pompeji".

Robert Harris rođen je u Nottinghamu 1957. godine. Nakon diplome na Cambridgeu, radio je kao reporter  za BBC, a 1987. postao je urednik u Observeru. Pisao je kolumne za Sunday Times i Daily Telegraph, a 2003. proglašen  je britanskim  kolumnistom godine.

Autor je uspješnih romana kao što su "Domovina", "Enigma", "Pompeji", "Staljinov anđeo", "Imperium", "Lustrum", "Duh" i "Indeks straha", a djela su mu prevedena na više od trideset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –