Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
J. Daniels

Živjela revolucija : Avanture TinTina

  • Nakladnik: Što čitaš?
  • 04/2012.
  • 176 str. , meki uvez
  • ISBN 9789537200152
  • Cijena: 70.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Tintin se vratio, ali ovaj put nije novinar i avanturist, već dečko iz kvarta, a vrijeme radnje je Britanija krajem osamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Život je težak, pritisak šefova, vlasti, sindikata, poslovođa sve je jači, a moguće je preživjeti samo ako znaš uzvratiti udarac i boriti se za svoj život. Tintin ne voli raditi, uostalom, tko normalan to voli (pita se u stripu), ne voli da mu naređuju, rasiste ne podnosi, a kao i svi mladi, voli dobru zabavu i pokušava živjeti "punim plućima"...

Uzbudljiva priča prepuna sukoba, krađa po dućanima, skvotiranja, bijesa i ljubavi, i iznad svega solidarnosti, čini ovo izdanje Tintina drugačijim i zanimljivim, bez obzira uzimate li knjigu u ruke zbog revolucije ili stripa.Ovdje je, još jednom, riječ o stripu koji je doživio "izvrnutu" verziju svog „mainstream“ izdanja pa nakon engleskog originala, te prijevoda na francuski i španjolski, "Živjela revolucija" izlazi kao prvo izdanje na hrvatskom jeziku, upravo u vrijeme kada engleska verzija izlazi u trećem proširenom izdanju.

Likovi su stripu su "posuđeni" iz originalnog Tintina, no ovdje žive posve drugačije živote i bave se svakodnevnim problemima u kojima će se mnogi prepoznati... Developeri uništavaju sirotinjske kvartove da bi kasnije gradili skupe stanove i šoping centre, što svakako podsjeća na aktualnu situaciju, država i šefovi dogovaraju socijalne rezove, sindikati surađuju sa šefovima, a nezadovoljstvo se sve više preljeva na ulice.

Tintin uzvraća udarac kapitalizmu i pri tome ne bira sredstva!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –