Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kristijan Krkač

Filozofija nogometa : Ogledi o srži igre

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 06/2012.
  • 120 str., meki uvez
  • ISBN 9789532224436
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Filozofija nogometa : Ogledi o srži igre" promatra nogomet kao igru, ali i igranje, i to kroz fenomenološke, ontološke, etičke i estetske dimenzije.

Kristijan Krkač nam tumači samu srž ove loptačke igre i osnove nogometnih taktika, od lažnog i stvarnog poteza pojedinog igrača do lažnog i stvarnog manevra čitave momčadi, od pokrivanja u obrani do otkrivanja u napadu, od zamišljene igre pranogometa do današnjeg spektakla na stadionima. Raščlanjuje odnose nogometnih pravila, prostor-vremena igre, navijača i ostalih dimenzija te najvažnije od svih sporednih stvari na svijetu.

Sve i da želite, nogomet teško možete ignorirati. Postao je sveprisutan i masovni medijski fenomen suvremene civilizacije.

"Nogomet je, naime, u globalnome svijetu postao toliko globalan da svatko tko želi shvatiti današnje društvo, nužno treba gledati, razumjeti i obješnjavati i nogomet. Pritom filozofija može pridonijeti razumijevanju nogometa, baš kao što nogomet može pridonijeti razumijevanju filozofije. Dakako, i prije svega, filozofije nogometa."
Antun Samovojska

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –