Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nicholas Fearn

Zenon i kornjača : Kako razmišljati kao filozof

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 07/2013.
  • 204 str., meki uvez
  • ISBN
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Nicholas Fearn pruža stručan, ali zabavan pregled povijesti zapadnjačke filozofije, počevši od predsokratovaca, preko srednjovjekovnih pa sve do suvremenih mislilaca. Upoznaje čitatelja sa zanimljivim biografskim podacima i anegdotama iz života filozofa te filozofskim promišljanjima oblikovanim u posljednjih 2500 godina.

Autorov cilj nije samo pojasniti što, nego i kako su mislili veliki filozofi. Stoga je ova knjiga svojevrsna "kutija s alatom za napredne mislioce". Ona pruža razna "oruđa" koja čitatelju pomažu da razmišlja kao filozof i bolje shvati svijet oko sebe. Tako upoznajemo Ockhamovu britvu, Humeovu vilicu, Nietzscheov čekić i mnoge druge intrigantne koncepte.

"Zenon i kornjača" je kompetentan, ali jednostavan uvod u osnovne forme filozofskog razmišljanja koji će cijeniti zaljubljenici, ali i oni koji se tek upoznaju s filozofijom.


Nicholas Fearn diplomirao je filozofiju na King's Collegeu u Londonu. Njegova je knjiga Zenon i kornjača prevedena na dvadeset i četiri jezika. Živi u Londonu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –