Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hande Altaylı

Bludno smeđa

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Marijana Bavčević
  • 09/2013.
  • 344 str., meki uvez
  • ISBN 9789532590685
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovo je priča koja spaja ali i razdvaja i ljude i gradove. Proteže se od malog i "mračnog" anadolskog sela do velikog i "sjajnog" Istanbula. Narin, koja je odrasla u obitelji koja se držala na okupu ne iz ljubavi već iz nužde, nakon ljubavnog razočaranja, spoznaje da se na kraju jednog puta otvaraju drugi, veći putevi.

Treba upornosti i snage da se jednim od njih krene a i kad se pođe novim pravcem neminovno se iza sebe ostavlja trag. Biti će potrebno da prođu godine kako bi se razumjela razotkrivena mržnja i izdaja na tim putevima i kako bi se pronašlo sve ono što je izgubljeno.

Narin je odlučna istrajati bez obzira na teškoće i strah. Slučajni susret sa Deniz, otvorit će joj put u bogati svijet Istanbula ali i u prijateljstvo u kojem nema tajni, osim jedne jedine – Firata, dovoljne da to prijateljstvo bude iskušano na najdelikatniji način.

"Bludno smeđa"
je iskren i potresan roman Hande Altayli, ispisan snažnim i upečatljivim stilom pa se autorica s razlogom ističe kao mladi, svježi glas turske suvremene književne scene. Roman govori o odrastanju i osobnom sazrijevanju mlade djevojke, kontrastirajući pritom sliku anadolske seoske sredine sa velegradskim životom.

Po ovom je romanu u Turskoj snimljena i televizijska serija pod nazivom "Merhamet", čije prikazivanje još uvijek traje.

***

Hande Altayli, rođena 1971. u Edremitu. Diplomirala je na Visokoj školi Galatasaray. Studirala je političke znanosti i međunarodne odnose na Sveučilištu Bogazici. Iskustvo je stjecala u literarnim i reklamnim agencijama. Pored romana piše poeziju. 2006. objavljen je njen prvi roman "Aşka Şeytan Karışır /The Devil Gets the Better of Love". Roman "Maraz" objavljen je 2009., a 2012. izašao joj je roman "Bludno smeđa". Osim odličnih kritika Hande bilježi i veliku čitanost od strane publike a sva tri romana bili su najprodavanije knjige u godinama objavljivanja. Knjige su joj prevađane na brojne jezike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –