Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ronald H. Fritze

Izmišljeno znanje : Lažna povijest, lažirana znanost i pseudoreligije

  • Nakladnik: TIM press
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 10/2013.
  • 316 str., meki uvez
  • ISBN 9789537177782
  • Cijena: 27.87 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Je li kineska flota doista otkrila Ameriku 1421. godine? Kada su u pretpovijesti izvanzemaljci došli na Zemlju i ljude naučili kako se grade piramide? Je li istina da se deset izgubljenih plemena Izraela naselilo u Engleskoj i Sjedinjenim Državama?

Te i još mnoge druge kontroverzne tvrdnje – neke od njih podosta neobične, neke totalno čudne - predmet su istraživanja knjige "Izmišljeno znanje".

Fritze pokazuje kako su se, unatoč čvrstim povijesnim dokazima koji govore suprotno, pojavile mnoge neobične ideje koje zbunjuju i koje su se pokazale vrlo otpornima, stječući veliku popularnost, od legende o Atlantidi do one o američkim Indijancima koji govore velškim jezikom.

Knjiga "Izmišljeno znanje" nudi mnogobrojne zabavne i čudesne primjere lažnih priča, izmišljenih kronologija i zamjenskih teorija, pa će nedvojbeno izazvati žučne rasprave među čitateljima – kako skepticima, tako i onima koji vjeruju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –