Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Šojat-Bikić

Muzeologija 50.

  • Nakladnik: Muzejski dokumentacijski centar
  • Urednik: Višnja Zgaga
  • Prijevod: Graham McMaster, Vida Lukić Kostrenčić
  • 01/2014.
  • 516 str., meki uvez
  • ISBN 9789536664351
  • Cijena: 39.82 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovaj broj časopisa "Muzeologija" objavljuje doktorsku dizertaciju Maje Šojat-Bikić, koja je pod nazivom "Modeliranje digitalnih zbirki i digitalnih proizvoda: Sadržajno-korisnički aspekt komuniciranja kulturne baštine u digitalnom obliku" obranjena na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 26. rujna 2012. godine.

Autorica je na znanstven i vrlo zanimljiv način obradila razmjerno novo područje – komunikaciju kulturne baštine u digitalnom obliku, analizirajući dosege temeljnih baštinskih ustanova, arhivske, knjižnične i muzejske sadržaje koji se nalaze u online prostoru te nove standarde rada i djelovanja koje takvo online okruženje donosi.

Riječ je o preciznoj analitici koja procese započete devedesetih godina u arhivima, knjižnicama i muzejima sustavno razrađuje i opširno elaborira, dajući nam uvid u metodologiju pristupa i svrhovitost projekata digitalizacije kao i uvod u europski baštinski online prostor.

"Muzeologija 50." jedinstvena je po tome što su u njoj sabrane sve informacije vezane za hrvatski baštinski online prostor: pored arhivskih, knjižničnih i muzejskih digitalnih zbirki autorica donosi i pregled digitalnih zbirki nevladinih udruga, fakulteta, instituta, tvrtki i privatnih kolekcionara, te obrazaca komunikacije kulturne baštine na kulturnim portalima i mrežnim stranicama turističkih zajednica i tijela lokalne samouprave.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –