Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vlado Simcich Vava

Srce od gume

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 05/2014.
  • 224 str., meki uvez
  • ISBN 9789533045757
  • Cijena: 18.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prvi samostalno uknjiženi roman Vlade Simcicha Vave, gitarista neprežaljenog Laufera i sjajnog glazbenika koji se u posljednje vrijeme sve intenzivnije posvećuje književnom radu, autentična je urbana priča o ljubavi, prijateljstvu, rock'n'rollu – ukratko, svemu što odrastanje nosi u jednom vrlo konkretnom gradu i jednom vrlo konkretnom vremenu.

Godina je 1985., Londonom upravo drma Live Aid, a na riječkom se asfaltu odvijaju neke druge, male i velike, u sve to totalno uronjene priče…


Vava i ja dolazimo iz istog prostora, iz istog vremena. Čitajući Srce od gume moji prvi dojmovi jesu da se radi o nečem iskonski riječkom, moglo bi se reći riječkom etnu... Rock-klub Palach i More... Upravo me to navodi da se bez prestanka usuđujem govoriti: 'Moja Rijeka je najljepši grad; u njemu vlada rokerski sklad; riječke, najbolje su čke-čke; vole svoje dečke i meni daju pičke!'

Damir Martinović Mrle, LET 3

Vlado Simcich Vava (1964.) je riječki rock muzičar, aktivan na sceni preko trideset godina. Iza sebe ima albume s grupama Laufer, En Face, Mone, Blagdan Band, Harbour Cyclone, Turisti, kao i samostalne uratke. Utemeljitelj je neformalne književne skupine Ri Lit koja djeluje od 2012.godine kroz nastupe i zajedničke zbirke.

Dosad je objavio zbirku priča "Odstranjivač ljubavi" (ICR, 2012.), te roman "Srce od gume" (VBZ, 2014.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –