Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Šalković

Valcer protiv Eintrachta

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 07/2014.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789533037073
  • Cijena: 5.30 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Napeta utrka s vremenom u lovu na psihopatskog ubojicu koji počinje u Zagrebu, a završava u egzotičnom Phuketu.

Inspektor Grof kojemu je u trenutku kad započinje Šalkovićev krimić ostalo svega dva tjedna do mirovine i mladi i nadobudni inspektor Žica obojica su, svaki na svoj način, opterećeni osjećajem krivnje: inspektor Grof je nesretnim slučajem ubio svog policijskog partnera, ujedno najboljeg prijatelja i muža svoje sestre, a inspektora Žicu su grijesi iz mladosti doveli do rastave braka i nemogućnosti da redovito viđa svoju malenu kćer.

Slučaj psihopatskog ubojice na čijem rješavanju zajedno rade zbližit će ih i biti, između ostalog, katalizator za suočavanje s vlastitim demonima.

Šalkovićev "Valcer protiv Eintrachta" obilježen je izuzetnom dinamikom priče, uvjerljivim dijalogom i prepoznatljivom zaokupljenošću i senzibiliziranošću za probleme tranzicijskog društva.

Šalkovićevi junaci ne pristaju biti promatrači vlastita života, a njihova pobuna presudan je i prekretnički čin koji možda i nije spektakularan u društvu spektakla, ali svakako jest svjedočanstvo o iskonskoj potrebi za cjelovitošću autentične ljudske egzistencije u nadirućem sveprožimajućem neljudskom karakteru društvenog sustava bez vrednota.

Jadranka Pintarić

Šalković nas uvijek iznenađuje novim romanima koje vadi iz svog šešira kao iskusni mađioničar bijele zečeve.

Milana Vuković Runjić

***

Hrvoje Šalković rođen je u Zagrebu 1973. Diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, a poslijediplomski studij završio na londonskom University of Westminster. Pisanjem se bavi od 2002. od kada je objavio šest romana i dvije zbirke kratkih priča. Proputovao je 116 zemalja na svih sedam kontinenata, član je Hrvatskog društva pisaca, dobitnik književne nagrade “VBZ 2006”, te finalist književne nagrade “Kiklop 2007”. Kada ne putuje, živi i radi u Zagrebu.

Hrvoje Šalković rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a magistrirao na University of Westminster 2000. godine. U međuvremenu, radio je kao anketar u Institutu primijenjenih istraživanja, trgovački putnik, profesionalni vozač auto utrka, perač tepiha, vozač generala (Petković, Slopar), urednik biltena autobojne, redar na koncertima, pomoćni skladištar na londonskom East Endu, vozač dostavnog kamiona, prodavač tehničke robe na londonskoj tržnici Elephant & Castle, kao novinar, predstavnik telekomunikacijske kompanije i PR menadžer... da bi se (barem donekle i podjednako uspješno) skrasio u čarobnom trokutu: pisac, putnik, poduzetnik.

Objavio je zbirku kratkih priča i pet romana, a svoje putopisne tekstove objavljuje u mnogim domaćim tiskovinama i na internetskim portalima. Dobitnik je nagrade VBZ- za najbolji neobjavljeni roman 2006.

Internet stranica:
www.shale.com.hr

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –