Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Shozan Jack Haubner

Zen strogo povjerljivo : Ispovijest svojeglavog redovnika

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 11/2014.
  • 276 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573022
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Zen strogo povjerljivo" zbirka je urnebesnih eseja o životu unutar i izvan budističkog samostana. Shozan Jack Haubner odgojen je u konzervativnoj katoličkoj obitelji, studirao je filozofiju, ali se odlučio za karijeru scenarista i stand-up komičara u klubovima u L.A.-u.

Put koji je prošao - od ubrzanog života u Los Angelesu do sjedenja na jastuku za meditaciju - tema je ove ispovijesti zbog koje ćete se glasno smijati. Bez obzira govori li o nestašlucima maloljetnog delikventa, svog pomoćnika u samostanskoj kuhinji, ili o tome kako je dokazivao da nije glumio u porno filmu pod imenom „Daniel Reed“ (što uistinu nije) ili o suosjećanju koje mu je iskazao njegov učitelj, Shozan Jack Haubner otvara dušu i pritom izaziva salve smijeha, ali i zadivljuje zapanjujućim uvidima u ljudska stanja.

“Ovaj guba redovnik, koji bi se trebao baviti svojim poslom, odlučio je stvarni svijet zaraziti svojim pričama, odnosno pustiti mačka  iz vreće. A kakva je to lukava, opasna, prekrasna, smrdljiva i topla zvijer!“ Leonard Cohen

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –