Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrej Nikolaidis

Devet

  • Nakladnik: Algoritam
  • Nakladnik: 24sata
  • 12/2014.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789533168395
  • Cijena: 5.30 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„Paranoi(ri)čan s razlogom: junak otkriva da je laž, da je dijete Tajne službe krvavog potpisa i okultnih sklonosti!“

Prekaljeni, cinični novinar otkrije da baka koja ga je odgojila – nije bila njegova baka. Shvaća da je čitava povijest njegove porodice izmišljena, da je sve, od porodičnog stabla do fotografija iz obiteljskog albuma, krivotvorina.

Počinje istragu o svom podrijetlu, u čijem središtu je tajanstvena figura njegove majke, koju nikada nije upoznao. Uskoro povjeruje da je njegova majka bila ubojica jugoslavenske Tajne službe, specijalizirana za likvidacije političkih emigranata, da je njegov život, od rođenja, pod kontrolom i u vlasništvu opasne službe.

Istraga ga vodi do navodno okultne prirode ratnih zločina u Višegradu, čitavog niza lažiranih samoubojstava počinjenih diljem Europe, biografija serijskih ubojica, okultizma u Škotskoj, simbolike broja devet, pa sve do praznog groba njegove majke…


U svom prepoznatljivom bastardnom romanesknom obliku, Andrej Nikolaidis, ovoga puta u mističnom kriminalističkom zapletu, ne gubi oštrinu pri vivisekciji našeg skromnog postojanja. Snažan, filozofski potkovan, neobično svjež i zanimljiv Devet uvlači čitatelja u egzistencijalni labirint i ne dopušta mu da iz njega iziđe do posljednje stranice romana.
(Diana Matulić)

***

Andrej Nikolaidis (Sarajevo, 1974.) objavio je, između ostalog, romane "Mimesis", "Sin", "Dolazak" i "Odlaganje. Parezija", kao i esejističku knjigu "Homo Sucker: Poetika Apokalipse". Njegovi novinski eseji izazvali su prijetnje smrću i nekoliko sudskih procesa, a zbog jednog od njih Vlada Srbije uputila je demarš Vladi Crne Gore. Romani su mu objavljeni u petnaestak izdanja na raznim europskim jezicima."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –