Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pip Waller

Holistička anatomija : Integrativan vodič kroz ljudsko tijelo

  • Nakladnik: Planetopija
  • 05/2015.
  • 440 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573091
  • Cijena: 165.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Komplementarni i alternativni pristupi zdravlju i medicini sve su više prihvaćeni kako ograničenja konvencionalnih tretmana postaju sve vidljivija. Ova knjiga predstavlja jednu od najznačajnijih studija anatomije, fiziologije i patologije, a cijelu raspravu autorica proširuje povezujući znanost o tijelu i razne oblike alternativnih pristupa zdravlju kako bi istražila način na koji ljudsko tijelo funkcionira – i način na koji stupa u interakciju sa svojim okružjem te kako to postojanje doživljava na emocionalnoj i duhovnoj razini.

Temeljna znanstvena terminologija i detaljni opisi protkani su informativnim, zanimljivim i vrlo praktičnom opažanjima, činjenicama i zamislima o životu. Mehanizmi, strukture i funkcije tijela istraženi su zajedno s načinom na koji se oni povezuju/odnose s duhovnim i energetskim paradigmama, emocijama i ekološkim načelima.

Prva polovica knjige govori o temeljnoj anatomiji i fiziologiji, opisujući glavne tjelesne sustave i način na koji su međusobno povezani. Taj dio uključuje i promišljenu raspravu o starenju i umiranju. Druga polovica knjige usredotočena je na modele zdravlja i bolesti, one tradicionalne i holističke. Teme uključuju pitanja kao što su patologija, emocionalno zdravlje, pet elemenata kineske tradicionalne medicine, duhovni uzroci bolesti, bolest kao gubitak sposobnosti prilagodbe, promatranje znakova i osam načela dijagnoze, yin i yang i ljudsko tijelo, kategorije stresa i porijeklo bolesti, akupunktura, kineska riznica znanja o bilju i još mnogo toga.***

Pip Waller je fitoterapeutkinja i predavačica prirodne medicine, anatomije i fiziologije od 1991. Nakon što je poučavala refleksologiju u Centru za akupunkturu i refleksologiju Blarney u Irskoj, godinama je poučavala na Akademiji prirodnog zdravlja u Londonu, a trenutno predaje u Školi masaže Meridian u Birminghamu. Pip Waller je i klinička nadzornica Edukacijske klinike Državnog instituta za fitoterapeute pri Sveučilištu Središnjeg Lancashirea u Prestonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –