Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lissa Rankin

Lijek za strah : Razvijanjem hrabrosti iscijelite svoje tijelo, um i dušu

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Petar Vujačić
  • 11/2015.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573275
  • Cijena: 19.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što ako strah nije nešto što bi trebalo izbjegavati, opirati mu se ili zbog njega osjećati stid?
Što ako je strah, umjesto toga, ovdje kako bi vam pomogao?
Što ako je strah prst koji upire u sve što stoji između vas i istinskog blagostanja?
Većina nas velik dio energije odvaja kako bi cjelokupan život ustrojili oko izbjegavanja onoga što nas najviše plaši. Ali strah može biti glasnik koji vam otvara oči za sve što je u životu potrebno liječiti.

Strah nas štiti i pomaže nam da preživimo. No postoje i "lažni strahovi", za koje možda nema nikakvih stvarnih razloga, koji žive samo u našim umovima, a nastali su tijekom života uslijed trauma koje smo pretrpjeli. Strah s kojim se nismo izborili oduzima nam životnu radost, pretvara nas u svoje zatočenike i ugrožava nam zdravlje, postajući ozbiljan faktor rizika za srčani udar, dijabetes ili rak. Oslanjajući se na znanstvena istraživanja i snažne osobne priče, Lissa Rankin pojašnjava kako nas strah koji prihvatimo na koncu može izliječiti jer nam ukazuje na sve ono što u našem životu nije kako treba.

Iz knjige saznajemo kako misao ispunjena strahom utječe na fiziologiju i s vremenom nas razbolijeva, kako razlikovati istinski strah (uzrokovan stvarnom prijetnjom) od lažnog straha (koji pokreće stresnu reakciju koja potkopava zdravlje), kako preoblikovati stav prema neizvjesnosti da nas više ne bi plašila već postala put prema mogućnostima i autentičnom življenju za koje smo stvoreni. Lissa Rankin uči nas kako se suočiti s vlastitim strahom i pokazuje kako se domoći hrabrosti. Možete li uzeti ono najgore što vas je u životu zadesilo i zatim sve to pretvoriti u ono najbolje što vam se dogodilo? Dr. Rankin kaže da! i pokazuje kako.

U knjizi "Lijek za strah" otkrijte što naši strahovi govore o nama, kako ih iskoristiti na pravi način i posljedično razviti hrabrost te živjeti ispunjen i sretan život.

"Životi većine ljudi podložni su stresnom djelovanju mnoštva psiholoških strahova – straha od samoće, straha od pogreške, straha od bolesti i straha od osude, među ostalima. Ti kronični strahovi koji rezultiraju stresom, koji pak podriva zdravlje i vodi u bolest i smrt, odgovorni su za 90 posto svih posjeta liječniku. Vrijedno sredstvo za borbu protiv paralizirajućeg stresa upravo je nova knjiga dr. Lisse Rankin, 'Lijek za strah'. Ovaj sjajni prikaz psihološkog djelovanja strahova nudi iznimno učinkovite osobne tehnike podizanja razine svijesti i preobrazbe kroničnog straha u ponašanje koje poboljšava zdravlje. Za zdravlje civilizacije iskreno preporučujem recept dr. Rankin za pozitivno iskustvo bez lijekova koje osnažuje intuiciju, integritet i životnu radost."

Dr. sc. Bruce H. Lipton, stanični biolog i autor bestselera Biologija vjerovanja, The Honeymoon Effect i koautor knjige Spontana evolucija

Dr. Lissa Rankin, autorica bestselera "Mind Over Medicine", liječnica je, spisateljica, predavačica i osnivačica Instituta cjelovitog zdravlja, programa obuke liječnika i drugih zdravstvenih radnika. U području njezina interesa je spoj znanosti i duhovnosti te buđenje svijesti u svrhu samoiscjeljenja, do kojeg dolazi kada se uskladi svrha naše duše sa svim aspektima naših života.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –